Keskerakonna ja EKRE reiting on hakanud kosuma

BNS

Koalitsioonis oleva Keskerakonna ja Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) reiting on hakanud üles poole ronima, samal ajal kui opositsiooni juhtpartei Reformierakonna populaarsusnäitaja on pöördunud langusse, selgub Ühiskonnauuringute Instituudi tellitud Nordstati uuringust.

Kui 13. mai seisuga toetas Reformierakonda 31,8 protsenti küsitletutest, siis 20. maiks oli see näitaja kukkunud 28,6 peale, samas sellele vaatamata on Reformierakond konkurentsitult kõige populaarsem partei.

Keskerakonna ja EKRE reiting on paranemas, kusjuures märkimisväärselt just EKRE oma. Keskerakonna toetusprotsent on paranenud nädalaga 19,4-lt 21,5-le ja EKRE-l koguni 16,2-lt 22-le.

Sotsiaaldemokraatlik Erakond on toetust veidi kaotanud – kui 13. mai seisuga toetas neid 12,2 protsenti küsitletutest, siis 20. maiks oli see näitaja kahanenud 9,4 peale. Isamaa reiting püsib võrdlemisi stabiilne, olles 20. maiks 8,8 protsendi peal. Nädalaga on juurde tulnud 0,8 protsenti.

Eesti 200 toetab 5,3 ja rohelisi 2,2 protsenti.

MTÜ Ühiskonnauuringute Instituut on 2016. aasta jaanuaris asutatud mõttekoda, mis uurib ja analüüsib Eesti ühiskonnas toimuvaid sotsiaalseid protsesse.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
7 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
uskmatu-toomas
5 aastat tagasi

See raha mida kulutatakse nende reitingute peale tuleks jägada supiköökidele.Mõtetuse tippu nimetatakse veel uuringuks.Suured uurijad küsitlevad teatud hulka inimesi harilikult telefoni teel ca tuhandet ja onngi uuring valmis.
Kui meie teadus hakkaks ka tuginema taolistele “uuringutele”kuhu me siis välja jõuame või nagu näitab statistika oleme juba jõudnud-kõige vaesemate hulka.

Tont
5 aastat tagasi

Need nn.reitingud on küll viimane asi, mida ma otsustamisel arvestan. Normaalne inimene teeb oma otsused ise. Ja valib Isamaa.Või Ekre. Sotside targal juhtimisel oleme jõudnud siis tasemele, kus Eesti pensionid on EL i väikseimad. Vähemalt sellised on eilsete uudiste järgi EL i statistika.

Sass S.
5 aastat tagasi

Kesse taolise uudise küll läbi laskis ?

Ats
5 aastat tagasi

Sotsid,ärge nutke nüüd! Saage ometi aru,et rääkima ja tegema peab asju,mida rahvas vajab,mitte ajama mingit Brüsseli roosat mula rahvaste sõprusest ja solidaarsusest.

Mina.
5 aastat tagasi

EKRE ja tugev erakond-kamp õllejoodikuid.

mõngel
5 aastat tagasi

hahaha ajakirjanduse kunstlikult alla viidud reitingud! ekre on kogu aeg tugev partei

Tüüp
5 aastat tagasi
Reply to  mõngel

Lolluste kiitmine hakkab mõju avaldana. Kahjuks.