TS Laevad saavad suviseks varulaevaks taas Mercandia VIII

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Parvlaev Mercandia VIII. Foto: TS Laevad
Parvlaev Mercandia VIII. Foto: TS Laevad

TS Laevad sõlmis eile lepingu ettevõttega ForSea Öresund A/S parvlaeva Mercandia VIII prahtimiseks varulaevana.

TS Laevad juhatuse esimehe Jaak Kaabeli sõnul on TS Laevadel vastavalt riigiga sõlmitud opereerimislepingule kohustus omada varulaeva, et tagada võimalike põhilaevade rikete korral laevade asendamine 24 tunni jooksul.

„Kuna parvlaev Regula teeb sel suvel lisalaevana graafikujärgseid reise Virtsu-Kuivastu liinil, prahtisime perioodiks 11.06-06.09.2019 asenduslaevaks parvlaeva Mercandia VIII,” ütles Kaabel.

Mercandia VIII on ehitatud 1987. aastal Inglismaal, mahutab ca 70 sõiduautot ja võtab pardale 400 reisijat.

Vastavalt varasemalt sõlmitud kokkuleppele tellis Maanteeamet suvise turismihooaja sõidunõudluse rahuldamiseks 536 lisareisi parvlaevaga Regula perioodil 20. juunist kuni 2. septembrini.

Maanteeametile läheb käesoleva aasta suveperioodil Regula lisalaevana ja Mercandia VIII asenduslaevana eelduslikult maksma 1,75 miljonit eurot. Mercandia VIII oli TS Laevadele asenduslaevaks ka eelmisel aastal.

Parvlaev Mercandia saabub Eestisse juuni teises pooles ja hakkab esialgu seisma Rohukülas sadamas.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments