Reformierakond jätkab võimsalt populaarseima erakonnana

BNS


Reformierakond jätkab võimsalt populaarseima erakonnana, järgnevad Keskerakond ja Eesti Konservatiivne Rahvaerakond (EKRE), selgub Eesti Rahvusringhäälingu (ERR) tellitud Turu-uuringute AS-i küsitlusest.

Reformierakonna toetus on 27 protsenti, Keskerakonnal 20, EKRe-l 17, Sotsiaaldemokraatlikul Erakonnal (SDE) ja Isamaal võrdselt 10 ja Eesti 200-l kaheksa protsenti.

Roheliste koondtoetus oli kolm protsenti, Elurikkuse Erakonnal ja Vabaerakonnal mõlemal üks protsent. Üksikkandidaati tahaks riigikogus näha kaks protsenti valijatest.

Kolme võimupartei kogutoetus oli 47 ja kahel opositsioonis oleval parteil 37 protsenti.

Suurimad erinevused ilmnevad traditsiooniliselt vastajate rahvuse pinnal. Eestlastest valijate seas on esikohal Reformierakond 31 protsendi suuruse toetusega ning teisel kohal EKRE 19 protsendiga. Keskerakonna toetus eestlastest valijate seas on 13, Isamaal 12 ja Sotsiaaldemokraatlikul Erakonnal 11 protsenti.

Muust rahvusest vastajate seas on esikohal küll kindlalt Keskerakond, kuid nende 52 protsendi suurune toetus selles vastajagrupis on oluliselt madalam kui riigikogu valimiste eelses ajal, kui see oli 70 protsendi ümber. Teistest parteidest omavad muukeelsete valijate seas rohkem toetust Reformierakond ja Eesti 200 – mõlemad 11 protsenti.

Turu-uuringute AS viis ERR-i tellimusel omnibuss küsitluse läbi vahemikus 2. kuni 15. mai. Veebiküsitlus toimus 9.-14. maini. Omnibuss küsitlusele vastas 1010 inimest, veebiküsitlusele aga 1027 inimest.

2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Nimi
3 aastat tagasi

See ratas saab oma kodaraid putitada max sühiseni. Siis on kõik

Kägu
3 aastat tagasi

Oravatel on veel vähemalt 10 aastat aega jalga puhata.Hr.Ratas on väga õppimisvõimeline tüüp- tegi refile samasuguse kambaka,kui ref keskile. Aga sotsid on üldse välistatud-rahvas ei andesta neile iial RÄNDEPAKTI ja suuri maksutõuse.