EKRE toetus on selle aasta madalaim

Lääne Elu

info@le.ee

Mart Helme Foto: Arvo Tarmula
EKRE toetus on langenud. Foto: Arvo Tarmula

MTÜ Ühiskonnauuringute Instituut ja uuringufirma Norstat Eesti AS koostöös küsitletakse iga nädal inimeste erakondlikku eelistust. Värskeimate tulemuste põhjal jätkab tõusu Reformierakonna toetus, samal ajal on langustrendis Keskerakonna ning nende koalitsioonipartneri EKRE toetus.

Viimased koondtulemused kajastavad küsitlusperioodi 8. juulist 5. augustini ning kokku küsitleti 4001 valimisealist Eesti Vabariigi kodanikku. Selle aasta tulemuste võrdluses saavutab juba neljandat nädalat järjest uue tipu Reformierakonna toetus, kellele annaks oma hääle 38,5% valimisõiguslikest kodanikest.

Keskerakonda valiks 17,8% ning seega jääb peaministripartei Reformierakonnast juba 20,7% kaugusele. Kolmandal kohal oleva Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna toetus on 15,5%. Mõlema koalitsioonipartneri toetus on langustrendis ning Keskerakonna kui ka EKRE reiting on selle aasta tulemuste võrdluses madalaimal tasemel.

Sotsiaaldemokraatlikku erakonda toetab 9,3% ning Isamaad 8,6% küsitlusele vastanutest. Ülejäänud erakondade toetus jääb alla valimiskünnise.

Reformierakonna tõus ning Keskerakonna ja EKRE langus tähendab seda, et kasvanud on ka opositsiooni ning langenud koalitsiooni toetus. Valimiste järgselt mõõdetud tulemuste võrdluses uue tipu saavutanud opositsiooni toetus on 47,8% ning madalaimale tasemele langenud koalitsiooni toetus 41,9%.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
10 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
linlane
4 aastat tagasi

KKRE ülbus hakkab ära tüütama,võtku toon või kaks madalamalt,näevad ise ka targemad välja,soliitsusest on asi juba kaugel

2. kodanik
4 aastat tagasi
Reply to  linlane

Erinevate erakondade mõte ongi selles, et oleks valikuvabadus. See, et EKRE-l on oma toetajaskond, ei tähenda veel seda, et peaksid siin avalikus ruumis vigadega kirjutama… 🙂 Võid ju vabalt neid lihtsalt eirata ja leppida sellega, et see valitsus pole Sinu lemmik.

Agu
4 aastat tagasi
Reply to  2. kodanik

keegi käskis targutada sul siin või?

Triibik
4 aastat tagasi

Mõistusega inimesed jätavad sellised nn.uuringud külmaks ja nad ei andesta kunagi sotsidele RÄNDELEPET ega suuri maksutõuse.See Ekre on nagu piksevarras,mis hoiab suurema paugu (moslemid) Eestist eemal ja annab tööd pooltele ajakirjanikele.Ning saab nii ka tasuta reklaami. Las koerad hauguvad-karavan läheb ikka edasi.

Juss
4 aastat tagasi
Reply to  Triibik

Mõistusega inimesi jätab EKRE külmaks.

Nii on
4 aastat tagasi
Reply to  Juss

Jah, õige, mõistusega inimene ei muutu emotsionaalseks, kui loeb hüsteerilisi pealkirju ja artikleid EKREst. Mõistusega inimene ei usu midagi pimesi, ta teab, et kõik loetu pole tõsi ja et meedia sageli puhub väikesest asjast suure draama ja teinekord mõtleb ise kena vale loo välja, et tähelepanu saada. Mõistusega inimene hangib infot erinevatest kanalitest, vaagib neid võimalikult erapooletult ja teeb oma järeldused.
Ma ei hakka ütlema, millised järeldused.

Loogika
4 aastat tagasi

Kohe kuidagi ei saa küsimata jätta, et kuidas on pandud kokku see nn. “juhuslik” kooslus inimestest, kes sellistes küsimustikes vastavad? Kuni see ei ole avalik ja kontrollitav info, ei saa selliseid numbreid tõsiselt võtta.

usun-eiusu
4 aastat tagasi
Reply to  Loogika

Kui EKRE reiting oli rekordkõrge, siis sai vägagi tõsiselt võtta??? Hõiskamine hommikul ja õhtul, et näe, rahvas pooldab. Nüüd kuidagi on muutunud usutavus, ha-ha-haa.

mutter
4 aastat tagasi
Reply to  usun-eiusu

Reiting on udu ,aga fakt on, et EKRE õhust võetud lubadused valijatele ja sobimatud sõnavõtud nii kohalikus kui väliskorrespondentidele antud ei ole riigimeestele sobivas väljendusviisis ja on tunda kõrbelõhna valitsuse sees( väitku Ratas küll vastupidist) Helme pole enam esimeses nooruses ja ega üldine hukkamõist nii ajakirjanduse kui rahva poolt just tervisele kasuks ei tule. Küllap midagi varsti muutub

see
4 aastat tagasi
Reply to  Loogika

ju e-usutlus teadagi