Uute sõiduautode müük kasvas juulis

Lääne Elu

info@le.ee

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Eestis tegi uute sõiduautode turg juulis tempoka tõusu ületades möödunud aasta juulikuu müügi 13,5 protsendiga ja kergitades ka tänavuse seitsme kuu tulemuse plusspoolele.

Juulis müüdi 2426 uut sõiduautot, mida on ligi kolmsada rohkem kui mullu. Kokkuvõttes on tänavu seitsme kuuga müüdud 16359 uut sõiduautot, mis ületab möödunud aasta sama perioodi tulemuse 0,2%.

Jätkuvalt on tarbijate hulgas populaarsemateks segmentideks keskmised maasturid ja väiksemad keskklassi autod, milliste osakaal oli juulis vastavalt 26,3% ja 23,8%. Hübriidautod moodustasid juulis umbes kümnendiku kogu müügist ja elektriautosid läks kaubaks 12.

Automarkidest oli juulis populaarseim Toyota, milliseid müüdi 456. Teise koha vallutas Škoda 345 autoga ja kolmas oli Renault 231 autoga. Ka mudelitest olid edukaimad kaks Toyota mudelit – Corolla ja RAV4, milliseid tarbijad eelistasid vastavalt 162 ja 159 korral. Kolmandaks müüduim mudel oli Škoda Octavia 119 autoga.

Tarbesõidukite müük on tänavu olnud kerges languses ja see jätkus ka juulis, mil müük jäi 1,2% alla möödunud aasta juulikuu tulemusele. Seitsme kuu kokkuvõttes on tarbesõidukite müük langenud 6,3%. Automarkidest oli edukaim Peugeot 102 müüdud sõidukiga, ja kaugele maha ei jäänud ka Citroen 93 müüdud tarbesõidukiga. Kolmanda koha haaras Toyota 50 sõidukiga. Veokite segmendis oli ülekaalukalt edukaim Scania, milliseid müüdi 41.

Haapsalu teeninduses registreeriti 114 autot, mida on 15 võrra rohkem kui mullu samal ajal. Populaarseim auto, mida Haapsalu teeninduses müüdi oli Kia – 56 tükki ja Peugeot – 23 tükki.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments