Haapsalus on valminud 300 heliraamatut

Lääne Elu

info@le.ee

Heliraamatuid loetakse Haapsalus sisse Anni Oraveeri (pildil vasakul) kodus. Foto: Urmas Lauri

Üle nelja aasta loevad Haapsalus vabatahtlikud sisse heliraamatuid, mis on mõeldud nägemispuudega inimestele.

Selle aja jooksul on Eesti pimedate raamatukogule antud umbes 300 heliraamatut.

Eesti pimedate raamatukogu juhataja Marja Kivihalli sõnul on raamatukogu lugejad nägemispuudega või mõne muu trükitud teksti lugemist takistava puude, häire või haigusega inimesed. Neid on praeguse seisuga ligi 900. Lugejad on peamiselt vanemad inimesed, kes ei saa ise kehva või olematu nägemise tõttu raamatuid lugeda. Nemad on väga tänulikud võimaluse eest suuremat valikut heliraamatuid kuulata. Ka on Marja Kivihalli hinnangul sisseloetud raamatute kvaliteet võrreldes algusaegadega märgatavalt paranenud.

Eesti pimedate liidu esimees Jakob Rosin lisas, et heliraamatud on nägemispuudega inimese jaoks erakordselt tähtsad kaaslased. Seetõttu on väga oluline ja tänuväärne, et on inimesi, kes panustavad sellesse, et heliraamatuid oleks aina rohkem.

Haapsalus veab vabatahtlikku raamatute sisselugemist Anni Oraveer, kelle ümber on kogunenud hulk vabatahtlikke, kes on otsustanud pühendada oma aega ja energiat, et raamatuid sisse lugeda.

Haapsalus loevad raamatuid sisse Anne Rekkaro, Evelin Lauri, Everin Häggblom, Elviira Vool, Heli Kaldas, Inge Henk, Jana Harnak, Kaire Klaos, Maire Uusen, Malle Allika, Merle Saulep, Natalja Jampolskaja, Raul Tammet, Sirje Treiman, Tiia Laar, Tiina Kütt, Ulvi Maiste, Urve Raba, Viivika Laak, Vilja Raagmaa. Audioraamatuid redigeerib Reet Kaljula.

Heliraamatud on lugejatele kättesaadavad Eesti pimedate raamatukogus. Neid saab laenata kohapeal, tellida posti teel CD-l mittetagastatavana või kuulata veebiraamatukogust.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments