Algab Lääne-Nigula kaasava eelarve rahvahääletus

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Kui Linnamäe lasteaed peaks hiiglasliku mänguauto jaoks raha saama, ei pea põnnid enam vanadel traktorirehvidel turnima. Urmas Lauri
Kui Linnamäe lasteaed peaks hiiglasliku mänguauto jaoks raha saama, ei pea põnnid enam vanadel traktorirehvidel turnima. Urmas Lauri

Lääne-Nigula kaasava eelarve rahvahääletus algab nädala pärast esmaspäeval, 29. aprillil ja kestab 12. maini.

Selle aja jooksul saavad vallaelanikud anda hääle endale kõige enam meeldivate ettevõtmiste poolt. Iga hääletaja saab oma hääle anda kuni kolmele ettepanekule. Hääletusele läheb kokku 29 ettepanekut. Hääletus on elektrooniline, see toimub keskkonnas VOLIS.

Lääne-Nigula vallavalitsus jagab kaasava eelarvega projektidele 40 000 eurot – 5000 eurot igale valla piirkonnale. Toetust saab igast piirkonnast enim hääli kogunud ettepanek. Kui 5000 euro sisse mahub ka teine ettepanek, siis saab toetust ka teisele kohale tulnu.

Kaasava eelarve raha kasutamiseks laekus 32 ettepanekut kokku ligi 100 000 euro eest. Summa on isegi suurem, sest osa ettepanekuid laekus ilma kuluarvestuseta.

Kõige rohkem taotlusi laekus Kullamaalt – kaheksa, Ristilt tuli kuus, Taeblast neli, Martnast, Noarootsist ja Linnamäelt kolm ning Nõvalt ja Paliverest kaks ettepanekut.

Ettepanekute seast valisid hääletusele minevad välja osavallakogud. Kaasavat eelarvet rakendab vald esimest korda.

„Tegemist peab olema avalikes huvides investeeringuga,” ütles Lääne-Nigula vallavanem Mikk Lõhmus Lääne Elule.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Tähelepanek
4 aastat tagasi

Juba viies artikkel sel teemal? On see ajakirjandus või valla propaganda? Ja mida tähendab “algab”? Algus ju alles nädala pärast.. Ilmselt näeme veel mõnda nupukest antud teemal.