Ratas: koalitsioonileppe täitmiseks sel aastal raha ei ole

Jüri Ratas Foto: Arvo Tarmula

Peaminister Jüri Ratas ütles Maalehele antud intervjuus, et tänavu tema võimukoalitsioonil suurteks algatusteks raha ei ole. Valimislubaduste täitmine tuleb siis, kui see on rahaliselt kaetud.

„Sel aastal teha suuri inistiatiive, mis on miljonites eurodes, seda võimalust kindlasti valitsuskoalitsioonil ei ole,” ütles Ratas. „Ma arvan, et sellel aastal me ei näe neid numbreid,” lisas ta täpsustavale küsimusele, kui suur summa on Keskerakonna, Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) ja Isamaa koalitsioonil kasutada.

Ratase kinnitusel ei olnud tal enne 4. aprilli, kui rahandusministeerium esitas andmed eelmise aasta eelarve täitumisest, selle kohta teavet. Tema sõnul ei ole kevadel vaja tänavust eelarvet korrigeerida, kuid sügisel oleks vaja võimalikku miinust 0,1 – 0,2 protsendipunkti võrra vähendada.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Nimi (vabatahtlik)
5 aastat tagasi

Mõelge positiivselt – vähemalt ei räägi ta enam ümmargust rattajuttu. Pole ka alternatiivi ju, ülejõu elamist alustati juba ammu enne Keskerakonna võimule tulemist ja Reformi hinnalisim valimislubadus (kõigile 500 maksuvaba) oli eelarvelaekumist veelgi enam närvutav. Vana hea Ansipi retoorikat kasutades raha lennukilt külvamine. Oleme ausad valimiste eel elati pilvedes, maa peale tulek oli paratamatu. Omajagu tõde on tegelikult just Ekre tõdemuses, et kõik nn arenenud maailm elab praegu võlgu võtmisest. Meie üritus selle seltskonnaga kaasa joosta ilma seda tegemata on juskui Münhauseni plaan end ise juukseid pidi soost välja tõsta. Samas suures (globaalses) plaanis on seda just see laenuvõimenduse abil… Loe rohkem »

vot siis
5 aastat tagasi

No sõnu enam lihtsalt pole-mille paganama pärast siis lollitate Eesti rahvast ja oma valijaid. Mis valitsus see on ja milleks leppida koalitsioonis leping kokku kui on teada, et RAHA ei ole selle lepingu täitmiseks. RATAS on oma suures võimuihas kaotanud reaalsustaju või teebki meid kõiki lolliks Kus oleks nüüd vähe ärksamate koalitsioonierakondadesse kuuluvate riigikogu liikmete arunatuke ja ei hääletaks seda mõtetut paigaltammumise valitsust ametisse. Ratas ütleb et 2019aastal leppe täitmiseks raha pole s.t.et võtame igakakuise palga (mis ju nüüd ka veel tõusis) südamerahuga vastu ja kuna leppe täitmiseks puuduvad vahendid- eriti tööd ei tee, sest pole ju vahendeid riigiasjade edasiviimiseks.… Loe rohkem »

Lõpetaks
5 aastat tagasi
Reply to  vot siis

Veel oleks võimalus sellise valitsuse paikapanemise lõpetamiseks. Tulgem ometi kasvõi viimasel minutil mõistusele. Mõne mehe võimuihaluse pärast Eesti riik põhja lasta on ikka väga rumal. Aga ka nii võib ajalukku minna.