Aimar Ventsel: ihalus selge struktuuriga maailma järele

Aimar Ventsel

28. märtsi Lääne Elus kirjutas ülikoolikaaslane Erkki Bahovski artikli „Kes juhib keda?”, milles võttis lühidalt ja sarkastiliselt kokku vandenõuteooriate vastuolulisuse.

Tavainimesel ongi raske aru saada, mis imeloomad kulisside taga traati tõmbavad ja millises hierarhilises suhtes nad omavahel on. Inimesi, kes üritavad maailma funktsioneerimist seletada erinevate käsuliinide eksisteerimise kaudu, on terve armee ning nad toodavad mitme armee jagu teooriaid, mis käivad üksteisele vastu, ent millest igaüks pretendeerib absoluutsele tõele. On olemas ka teooriaid, mis käivad iseendale vastu (hea näitena toob Erkki Bahovski ära vastuolu George Sorose maailmavalitseja rolli islamiinvasiooni sponsorina ja tema juudi päritolu vahel).

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Nimi (vabatahtlik)
5 aastat tagasi

Vahest on mõnest asjast aru saamiseks päris hea tema vastand tuletada. “Ihalus selge struktuuriga maailma järele” – ihalus segase struktuuriga maailma järele, status quo vms . Tuletame meelde millest asi algas, eluaegsete poliitikute etableerunud põlvkonnad olid struktuuri nii selgusetuks ajanud, et ainult nemad veel jagasid matsu ja nutsu. Teised ei pääsenud ligilähedalegi, aga olukord maailmas aina pingestub, globaalprobleemid eskaleeruvad, rahvas pole nii rumal, et sellest aru ei saaks. Muide geniaalsed lahendused ongi lihtsad, mis ei tähenda, et kõik lihtsad lahendused ja seletused on geniaalsed. See paja ja katla monoloog, mida seegi artikkel esindab, ei paku ilmselt ühtegi head lahendust. Mida… Loe rohkem »