Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubi noored võistlesid edukalt kergejõustikus

Lõuna-Läänemaa JK U14 vanusegrupi jalgpallurid Pärnumaa III TV10 Olümpiastardi etapil. Foto: Romet Mihkels

Peatselt algavaks Eesti noorte jalgpalli meistrivõistlusteks valmistuv Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubi tegeleb 2019 aasta liigahooajaks valmistudes mitmekülgsete treeningutega  – tavapäraste jalgpallitreeningute kõrval on kuu aega möödunud ka jooksutreeningutega.

Pidevalt on osaletud ka eri kergejõustikuvõistlustel, nüüd käis peaaegu kogu Lõuna-Läänemaa JK U14 noortevõistkond Pärnus peetud, Pärnumaa TV10 Olümpiastardi III etapil. Noored jalgpallurid said end Pärnumaa ja Pärnu linna kergejõustikuklubide parimate noorkergejõustiklastega võrrelda kaugushüppes, kõrgushüppes ja kuulitõukes.

Meie noored esinesid Pärnumaa TV10 OS III etapil lausa suurepäraselt, püstitades nooremate ja vanemate poiste võistlustes kokku 14 isiklikku rekordit. Medalini küündis kolm poissi, finaali, ehk kaheksa parema hulka sai aga koguni kaheksa. Vabariigi finaaletapi pääsu normatiivist, mis on igal alal tavaliselt ülikõrge, sai jagu üks poiss.

Nooremate poiste (2007-2008 sündinud) kaugushüppes hüppas isikliku rekordi Keiro Ristikivi. Pärnus hüpatud 4.50 andis teise koha. Sama tulemuse sai kirja ka võistluse võitja. Sellega ületas Ristikivi ka vabariigi finaalvõistlusele pääsu normatiivi 10 sentimeetriga. Ühtlasi oli see 12 aastasele spordipoisile selle talve teine rekordiparandus.

Selles võistluses tegid oma senised parimad hüpped ka Kenneth Lomp ja Ats Kaasik. Trennikaaslaste võrdne tulemus, 3.41, andis 20 võistleja hulgas 12 koha jagamise.

Sama vanade poiste kuulitõukes jõudsid meilt finaali kolm poissi. Kert-Kristjan Peet võitis tulemusega 9.04 pronksmedali. Ainult 36 sentimeetrit jäi puudu vabariigi normist. Keiro Ristikivi oli siin 8.55-ga neljas ja Kenneth Lomp 6.84-ga kaheksas. Peet ja Ristikivi tõukasid ka isiklikud rekordid.

Vanematel, 2005-2006 sündinud poistel oli III etapil kavas kõrgushüpe ja kuulitõuge.
Eesti meistrivõistlustel sellel talvel kõrgushüppes 1.30-ga 12 koha võitnud Raikko Kanter, sai sama tulemuse kirja ka nüüd. Pärnumaa etapil andis see neljanda koha. Järgmise kõrguse ületamine andnuks juba medali, kuid sellel korral tuli latt napist puudutusest maha.

Ka Paul Lomp kordas oma parimat tulemust: Kõmsil jaanuari lõpus hüpatud 1.20 alistus kindlalt, kuid järgmisel kõrgusel tuli latt maha. Tasuks korralik seitsmes koht.

Taas oli meie poiste trumpala kuulitõuge. Ken-Indrek Klimpuš sai jagu koguni kümnest meetrist. Tulemus 10.13 andis hõbemedali. Joonas Vestli tõukas 9.02 ja oli viies ning Paul Lomp 8.49 ja sai sellel võistlusel oma teise seitsmenda koha. Esikaheksa lõpetas Kevin Leemets tulemusega 8.47.

Meie lastele oli tähtsaim korralikes tingimustes, Pärnu kergejõustikuhallis peetud võistlusest osa saamine. Kindlasti oli kergejõustikuvõistlus noortele väga vajalikuks ettevalmistusosaks pikaks Eesti jalgpalli meistrivõistluste hooajaks. Poistel seisavad enne aprilli alguses algavaid meistrivõistlusi ees veel mitmed treeningmängud ja ka üks jooksuvõistlus.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments