Haridussüsteemi muudatused tekitavad Läänerannas paksu verd

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Virtsu kooli direktori Stanislav Nemeržitski meelest ei ole korrektne kirjutada ühte dokumenti rahastuse ja koosseisude kinnitamise põhimõtted. Foto: Urmas Lauri
Virtsu kooli direktori Stanislav Nemeržitski meelest ei ole korrektne kirjutada ühte dokumenti rahastuse ja koosseisude kinnitamise põhimõtted. Foto: Urmas Lauri

Lääneranna vallavolikogus käis eile arutelu niisuguse määruse üle, millega soovitakse uuendada valla koolide koosseisu ja töötasude maksmise põhimõtteid. Eelnõu pihta tuli omajagu kriitikat, mistõttu dokumenti ootavad ees muudatused, kirjutas Pärnu Postimees.

“Peaeesmärk on see, et eelarvete suhtes valitseksid võrdsed ja selged alused: kuidas meil iga kooli eelarve kujuneb,” ütles Lääneranna vallavanem Mikk Pikkmets eelnõu kohta. Samal ajal tahetakse lahendada olukorda, kus direktorid annavad tunde ja kelle töökoormus on seepärast näiteks 1,5 kohta.

“Me ei peaks tegema mitut lepingut, vaid paneme koormused vastavusse reaalsusega. Kui direktor annabki tunde, võtame direktori koormust paberil maha ja näitamegi õpetaja koormust,” selgitas Pikkmets.

“Selle määruse ainus probleem on see, et ühte määrusesse on üritatud panna mitu asja, leidis Virtsu kooli direktor ja Lääneranna volikogu liige Stanislav Nemeržitski.

Vt ka: “Lääneranna vähendab koolidirektorite palka

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments