Ratas: naistearstide ja naiste süüdistamine peab lõppema

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Jüri Ratas valimiskampaania aegu Haapsalu toomkirikus. Foto: Urmas Lauri
Jüri Ratas valimiskampaania aegu Haapsalu toomkirikus. Foto: Urmas Lauri

Peaminister Jüri Ratas (Keskerakond) taunis EKRE poliitikute väljaütlemisi abortide kohta ning nõuab naistearstide ja naiste süüdistamise lõpetamist.

Ratas kirjutas sotsiaalmeedias, et riigijuhtide roll ja kohustus on ehitada tugevat ja ühtehoidvat ühiskonda. Ratas märkis, et poliitik peab mõistma oma sõnade ja tegude kaalu.

„Kahjuks on arutelu abordi üle teinud paljudele inimestele alusetult haiget. Ma palun vabandust kõigi naiste, naistearstide, aga ka meeste ees, keda on see ootamatult tõstatunud debatt haavanud.”

Ratas kirjutas, et palub EKRE poliitikutel järele mõelda ning mõista, et valitsusvastutuse kandmine ei tähenda seismist ainult oma hoiakute ja tõekspidamiste eest, vaid kogu riigi ja rahva teenimist ning hoidmist. „Naistearstide ja naiste süüdistamine peab lõppema.”

Martin Helme süüdistas teisipäeval ETV saates „Esimene stuudio” aborte läbi viinud naistearste Hippokratese vande rikkumises, öeldes,  et Eestis „tapetakse” enne sündi aastas 4500 last.

2018 tehti sotsiaalministeeriumi andmeil naiste omal soovil 3000 aborti.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Üks jalg maas, teine...
5 aastat tagasi

Kui naine on last juba 9 kuud kandnud, milline emasüda suudab siis lapsest loobuda? Jah,
kui on eelnev kokkulepe sugulaste vahel.
Aga kas ei oleks parem, et sünniks rohkem
lapsi, suurendada veelgi lastega perede toetust.
Kas Kreekale külvatakse ikka abiraha?
Rahandusminister Ligi koos Ansipiga võtsid nõuks seda teha kui meie pensionäride keskmine pension oli 300 euri ,kreeklastel
1600. Ligi rääkis ,,Eesti ajab Kreekat aidates
ka enda asja”. Kui veel külvatakse, jätaks selle
katki ja annaks selle raha eesti peredele laste
kasvatamiseks.

Kahe jalaga maapeal
5 aastat tagasi

Ei mõista mida Helme valesti ütles?Äkki lõpetaks selle laste tapmise ära ja soovimatud lapsed annaks nendesse peredesse kes meditsiinilistel põhjustel lapsi ei saa.

Roheline
5 aastat tagasi

Vähemalt mingi mõistlik mõla üle pika aja Ratase suust. Nüüd ootaks ka tegusid! Ma nagu ei usu,et kui naist sundida sünnitama,sellest ühiskond või rahvas kuidagi võidab. Lapse kasvatamine pole lihtsalt mingi kõkimõki,aga ükski rasestumisvastane vahend ei toimi alati 100%,sellest võiks lõpuks ka Ekre aru saada…..Süda läheb pahaks nende juttu kuulates!

läänlane
5 aastat tagasi

Teema on valus, aga vajalik.