Märtsi lõpus linastuvas „Skandinaavia vaikuses” mängib peaosa Reimo Sagor

„Skandinaavia vaikuse” peaosaline on Reimo Sagor.
„Skandinaavia vaikuse” peaosaline on Reimo Sagor.

29. märtsil jõuab kinodesse „Risttuules” režissööri Martti Helde uus mängufilm „Skandinaavia vaikus”, kus peaosas mängib Paliverest pärit Reimo Sagor.

Teine peaosaline on 2018. aastal parima naisnäitleja EFTA-ga pärjatud Rea Lest.

Heldele omaselt on „Skandinaavia vaikuse” loo jutustamise vorm eriline. Terviklik lugu esitatakse kolmest perspektiivist, mis annab vaatajale võimaluse loo hargnemist samm sammu haaval jälgida. Filmi fookuses on meile, Põhjamaa inimestele, omased tunnusjooned nagu olulistest asjadest mitte rääkimine ning teesklemine, et kõik on hästi. Kuid mis saab siis, kui vaikimine ei ole enam võimalik?

Trillerlike elementidega psühholoogiline draama räägib kahe tegelaskuju taaskohtumisest. Ühine teekond läbi talvise maastiku sunnib avama aastate eest toimunud vägivaldse sündmuse tagamaad. Lahendamata minevik juhatab tegelased valiku ette, mis määrab nende mõlema tuleviku.

Filmi idee autor on Martti Helde ning stsenaarium on sündinud koostöös Inglise stsenaristi Nathaniel Price ’iga. Peaosatäitjad on Rea Lest ja Reimo Sagor, heliloojana teeb oma filmidebüüdi Mick Pedaja. Mängufilmi produtseerib Elina Litvinova ja filmistuudio Three Brothers koostöös Prantsuse ja Belgia butiiklevitajatega.

Filmi operaatorid on Erik Põllumaa ja Sten-Johan Lill, kunstnik Anneli Arusaar, kostüümikunstnik Anna-Liisa Liiver, grimmikunstnik Liisi Roht, montaažirežissöör Jaak Ollino Jr. ja helirežissöör Matis Rei.

„Skandinaavia vaikus” on kinodes üle Eesti alates 29. märtsist.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments