Malk ei kaeba valimiskomisjoni otsust riigikohtusse

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Meelis Malk valimispäeval Kõmsil. Foto: Urmas Lauri

Meelis Malk valimispäeval Kõmsil. Foto: Urmas Lauri
Riigikogu valimistel Pärnumaal Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) nimekirjas kandideerinud Lääneranna valla Kinksi küla elanik Meelis Malk esitas riigi valimisteenistusele kaebuse jaoskonnakomisjonis kehtetuks tunnistatud sedeli kohta, millega ta jäi ilma ühest häälest, kuid valimiskomisjon jättis kaebuse rahuldamata.

Kui eile oli Malk veel kahevahel, siis täna teatas ta, et ei kaeba riigi valimiskomisjoni otsust edasi.

“Oma kaebusega soovisin juhtida tähelepanu sellele, et liiga kergekäeliselt ei suhtutaks valimiskomisjonides hääletussedelitega ümberkäimisele,” teatas Malk.

“Antud kaebuse sisuks olnud valimissedeli kehtetuks tunnistamise aluseks vabariigi valimiskomisjoni poolt oli teise templijäljendi puudumine. Kohaliku Lihula valimiskomisjoni nr 3 esimees oma seletuskirjas põhjendas seda inimliku eksimusega. Ja sama kinnitas ka Lääneranna valla valimiskomisjoni esimees oma seletuskirjas,” kirjeldas Malk asjade kulgu.

“Ikka juhtub,” nentis Malk. “Aga minu arvamus, mida ma ei saa tõestada, on, et liiga vara tehti otsus, et kui juba sedeli äär on rebitud ja number valesse kohta kirjutatud läheb see sedel nii või teisiti tühistamisele ja kohalikus valimiskomisjonis teist pitsati jäljendit polegi mõtet panna. Pärnu valimiskomisjonis tunnistati sellised sedelid, kus kus oli number valesse kohta kirjutatud kõik kehtivateks aga jah selle eeldus oli, et on mõlemad templijäljendid.”

“Aga loodan, et nendest 14 kaebuse esitajast keegi ikka jätkab oma teed ja esitab kaebuse riigikohtule,” kirjutas Malk oa pressiteates. “Sest probleeme valimistega oli piisavalt. E-valimiste häältelugemise läbipaistmatusest alustades kuni valimisjaoskondade arvu kokkukuivatamise ja lahtiolekuaegade muutmiseni välja.”

Vt ka: “Komisjon ei rahuldanud Meelis Malga kaebust

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Sass
5 aastat tagasi

Tüüpiline ekrelase jutt. Vaidlustamise mõte tekkis siis, kui ei teadnud veel, et on võimalus valitsus moodustada.

juss
5 aastat tagasi
Reply to  Sass

Oled jätkuvalt rumal?