Komisjon ei rahuldanud Meelis Malga kaebust

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Riigikogu valimistel Pärnumaal EKRE nimekirjas kandideerinud Meelis Malk esitas riigi valimisteenistusele kaebuse jaoskonnakomisjonis kehtetuks tunnistatud sedeli kohta, millega jäi ilma ühest häälest. Repro: Pärnu Postimees
Riigikogu valimistel Pärnumaal EKRE nimekirjas kandideerinud Meelis Malk esitas riigi valimisteenistusele kaebuse jaoskonnakomisjonis kehtetuks tunnistatud sedeli kohta, millega jäi ilma ühest häälest. Repro: Pärnu Postimees

Riigikogu valimistel Pärnumaal Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) nimekirjas kandideerinud Lääneranna valla Kinksi küla elanik Meelis Malk esitas riigi valimisteenistusele kaebuse jaoskonnakomisjonis kehtetuks tunnistatud sedeli kohta, millega ta jäi ilma ühest häälest, kuid valimiskomisjon jättis kaebuse rahuldamata, kirjutas Pärnu Postimees.

“Vabariigi valimiskomisjon jättis kaebuse rahuldamata, kuna sedelil oli vaid üks pitsatijäljend, seadusest tulenevalt peab olema kaks pitsatijäljendit,” ütles valimiskomisjoni pressiesindaja Kristi Krisberg.

Malk ei ole rahul sellega, et rebitud servaga valimissedelil on üheselt, kuid vales kohas kirjas tema kandidaadinumber, aga valla häältelugemiskomisjon kuulutas selle kehtetuks ja nii jäi ta ilma ühest häälest.

Kui kaebaja ei ole nõus VKK otsusega, on tal õigus kolme päeva jooksul pöörduda riigikohtusse, millel on aega kaebusi lahendada seitse tööpäeva. Valimistulemused saab välja kuulutada pärast seda, kui kõigi kaebuste kohta on tehtud lõplik otsus.

Kas Malk kaebab komisjoni otsuse riigikohtusse, seda ta täna veel öelda ei osanud.

“Mul on täna õhtul ja homme aega otsustamiseks,” ütles Malk Lääne Elule.

Malk peab enese sõnul ka arvestama sellega, et koalitsioonikõnelused, millel osaleb ka tema erakond EKRE, kiiresti sõbraliku lõpuni jõuaksid.

“Kaebuse arutelu lükkaks selle ju edasi,” selgitas Malk.

“Aga ma veel ei ole veel otsustanud, mida teen,” lausus Malk.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Väga
4 aastat tagasi

tubli.

ghr
4 aastat tagasi

Et siis 313 häälega oleks lausa isikumandaadi presidendiks saanud, nüüd torm veeklaasis?…

Valija.
4 aastat tagasi

Kohe näha,et EKRE kandidaat-haridusega jama majas.