Raekoda valmistub kunstimuuseumi näituseks

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Haapsalu raekoda. Arvo Tarmula
Haapsalu raekoda. Arvo Tarmula

Sellest nädalast on Haapsalu raekoda külastajatele suletud, et valmistuda Eesti kunstimuuseumi 100. sünnipäevale pühendatud väljapanekuks ja kohendada kuurordinäitust.

Näitusega „Avatud kollektsioonid” toob kunstimuuseum oma kollektsioonist Haapsallu 21 tööd. Haapsalu ja Läänemaa muuseumide kommunikatsioonijuhi Maarja Kõutsi sõnul on vanim teos 17. sajandist, uusimad aga sellest aastatuhandest. Esindatud on Johann Köleri, Aleksander Vardi, Konrad Mägi ja Karl Pärsimäe looming, uuemast ajast Villu Jõgeva ja ning Marko Mäetamme tööd. „Mõte oli ka selles, et need uuemad ja vanemad tööd hakkaksid omavahel mängima,” vahendas Kõuts näituse kuraatori Eha Komissarovi ideed.

Kunstimuuseumi väljapaneku puhul on tegemist rändnäitusega ja igas linnas on kaasatud ka ühe kohaliku autori töö. Haapsalus on kohalikuks autoriks Elis Saareväli.

Näitust „Avatud kollektsioonid” saab näha 12. aprillist juuni alguseni.

Samal ajal, kui valmistutakse kunstinäituse ülespanekuks, läbib uuenduskuuri ka raekoja ühes pooles olev kuurordinäitus. „Kohendame mudatuba ja suvitajate tuba, sinna tuleb lisa,” rääkis Kõuts.

Kõuts lisas, et kui kunstimuuseumi väljapanek juuni alguses järgmisse linna edasi rändab, laieneb raekoja näituseruumidesse kuurordi teema. „Sinna tuleb Haapsalu elaniku kodu,” tutvustas Kõuts. Ta lisas, et näitus avatakse jaanipäevaks ja jääb juba pikemaks ajaks külastajatele uudistada.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments