Läänemaa aasta küla on Üdruma küla

Läänemaa vanade seltskonnatantsude festival toimus seitsmendat korda. Tänavu tähistati sellega ka Üdruma küla esmamainimise 500. aastapäeva. Foto: Urmas Lauri
Üdrumal on palju traditsioonilisi üritusi. Foto: Urmas Lauri

Tänavune Läänemaa aasta küla on Üdruma küla Lääne-Nigula vallast.

Aasta küla valinud Kodukant Läänemaa tegevjuht Kaja Karlson ütles, et Üdrumal paistis silma sisukas külaseltsi töö – sealne külaselts ja küla eestvedaja olid väga aktiivselt ja põhjalikult teinud tööd, et küla ühendada. „Neil on hästi palju traditsioonilisi üritusi, nad uurivad küla ajalugu ja talletavad seda, et järeltulevad põlved ka teaksid ja oskaksid sellest lugupidada,“ ütles Karlson.

Aasta küla tiitlile kandideeris tänavu viis küla – Lääne-Nigula külad Hara, Ürduma, Kirimäe ja Läänemaa uusim küla Kuke ning Rälby küla Vormsist.

Karlson ütles, et ei saa öelda, et teistes külades oleks kõike seda vähem olnud, vaid tegelikult väärivad esiletõstmist kõik külad – kõik on omanäolised ja huvitavad üritused toimuvad kõikjal. „Igaüks on omaette väike pärl,“ ütles Karlson.

Parimat valida oli Karlsoni sõnul keeruline. Lisaks aasta küla tiitlile, anti ka eripreemia välja Kuke külale küla ajaloolise nime taastamise eest.

Karlson kuulutas aasta küla välja laupäeval Lääne-Nigula vallavanema Mikk Lõhmuse ja vallavolikogu esimehe Neeme Suure vabariigi aastapäeva puhul toimunud vastuvõtul. „Me leidsime, et see on väärikas seltskond,“ ütles Karlson.

äänemaa aasta küla esindab Läänemaad üle-Eestilisel aasta küla valimisel. Üle-Eestilisel aasta küla valimisel osaleb igast maakonnast üks küla.

Läänemaa aasta küla saab autasuks Eesti vimpli ja lipumasti koos paigaldamisega. Karlsoni sõnul saavad nad auhinna kätte hiljemalt suve lõpuks, kuid täpne aeg sõltub eelkõige külast.

Vt ka: “Video: Üdruma küla kinkis Eesti riigile 100. sünnipäevaks Valge hobuse ausambaTo”

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
sorts
5 aastat tagasi

mes kuradi see kuke küla on`?