Mis saab taastusravihaigla juurdeehitusele ettejäävast tammest?

1979. aastal istutati praeguse Haapsalu neuroloogilise rehabilitatsioonikeskuse territooriumile tamm. Foto: Arvo Tarmula
1979. aastal istutati praeguse Haapsalu neuroloogilise rehabilitatsioonikeskuse territooriumile tamm. Foto: Arvo Tarmula

Haapsalu neuroloogilise rehabilitatsioonikeskuse juurdeehitusele jääb ette 1979. aastal Haapsalu linna juubeli puhul istutatud tamm.

„Alguses arvasime, et tuleb maha võtta, aga ekspertide hinnangul võib selle ka ümber istutada,” ütles Haapsalu aselinnapea Helen Rammu.

Tamme ümberistutamiseks tuleb sügisel kaevata ümber puu poolemeetrine kraav. Kui maapind hakkab külmuma, võib puu koos külmunud pinnasega uude kohta tõsta.

„Ellujäämisvõimalus on 50:50,” lisas Haapsalu keskkonnaspetsialist Remi Treier.

Läänemaa muinsuskaitse nõunik Kalli Pets ei uskunud, et puu ümberistutamise üle elab.

„Oli rumal otsus tamm sellesse kohta istutada,” arvas Pets.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Fred
4 aastat tagasi

Vale otsus? Wtf, äkki rumal otsus on praegu sinna midagi ehitama hakata?

juss
5 aastat tagasi

„Oli rumal otsus tamm sellesse kohta istutada,” arvas Pets. Geniaalne!!!!!!

Arvos
5 aastat tagasi

Muinsuskaitse ametnikud on alati hästi arukad. Ongi v?

Kont
5 aastat tagasi

Pets, äkki oli rumal otsus sinusuguse tegemine ja kuidas saab öelda, et oli rumal otsus 1979-ndal aastal sinna tamm istutada. Vaevalt, et keegi teadis 79-ndal, et 2019-ndal sinna mingi hoone tahetakse ehitada. Muide seal samas on praegu üks suur ilus kuusk, mis jääb ilmselt puutumata. Neid kuuski istutati sinna umbes samal ajal 2 või 3 tükki. Ühe neist kiskus üles tolg.s venelane Igor. Praegu on mees joodik ja komberdab linnapeal pidevalt rattaga.