Loomakaitseliit võttis Palivere perelt koerad ära

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Paliveres nälginud koer. Foto: erakogu

Paliveres nälginud koer. Foto: erakogu

Eesti loomakaitse liit võttis Triin ja Alar Kruusmaalt ära kaks näljutatud koera ja tegi politseile avalduse, et alustataks ka kriminaalmenetlust.

2. veebruaril sai Eestimaa loomakaitse liidu Läänemaa piirkonnajuht Kaija Paalberg telefonikõne, et Palivere teeristis Haapsalu-Tallinna maanteel jooksevad kaks nälginud koera. Helistajaks oli juhuslik möödasõitja, kes võttis koerad oma autosse, kuniks Paalberg kohale jõuab.

„Koerte väljanägemine oli šokeeriv – nad olid nii kõhnad! Ma pole kunagi nii kõhnasid retriivereid näinud!“ ütles Paalberg.

Koerad viidi kohe veterinaari juurde. Kaheaastane Pippa kaalus 21,7 kilo ja pooleteisene Bruno 18,2 kilo. Normaalne kaal täiskasvanud kuldsel retriiveril on 35-40 kilo.

„Nad olid nii nälginud, et Bruno ei olnud enam kuldse retriiveri nägugi! See on märk ka vitamiinipuudusest,“ ütles Paalberg.

Kiipe kontrollides selgus, et tegemist on tõupuhaste koertega, kelle kasvataja oli müünud Paliveres elavatele Triin ja Alar Kruusmale. Helistati kasvatajale, kes sõitis kohe koertele järgi.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
14 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
torki
5 aastat tagasi

Õudsad inimesed,miks nende lolle nägusi avalikusele ei näidata?

Tarmo Tähemaa
5 aastat tagasi

Isikliku kokkupuute alusel ma neid küll loomakaitses süüdistada ei julge,pigem eneseupitamise nimel isr valmis loomadele halba tegema,et raha jookseks.Kordan veel,fotod ja nimed olemas,kui poleks õigel ajal kohale jõudnud,oleksid ettearvamatud tagajärjed olnud loomadel.Ise ka loll,et politseile avaldust ei teinud.

Tarmo Tähemaa
5 aastat tagasi

Tean seda liitu,Valner möllas seal päris usinasti,laimas ja lällas.Üritasid ilmselt mu ponisid sandistada või mürgitada,et showd teha ja mind loomapiinajaks tembeldada,aga ei arvestanud kaameratega.Kihutasin heinamaalt kohale,peale kaamerainfot,õue peal isik loomakaitse liidust(nimi ja foto olemas),kes mu koera kontrollimas?Mul pole koera muide,nii et ilmselge väljamõeldis.Minu saabumise peale muutus väga vagaseks,politsei kutsumisele oli kategooriliselt vastu.

Taavi
5 aastat tagasi

Kui siin riigis veel mõni munadega võmm on,tuleb alustada kriminaalmenetlust eelnimetatud libaloomakaitsjate suhtes.

Taavi
5 aastat tagasi

Loomakaitse liit varastas seadusevastaselt koerad.Milline seaduslik alus on???See kamp tuleb kohtusse kaevata ja valuraha nõuda,palju.

Anti
5 aastat tagasi
Reply to  Taavi

Koerte ostumüügi lepingul oli selgesõnaliselt punkt, et näljutamise ja väärkohtlemise korral on omandiõigus koera aretajal mitte omanikul. Liiatigi veel, et üks kutsikatest polnud veel täies osas aretajale kinnigi makstud. See oli ka vastavas Facebooki postituses kirjas. Ja koerad ei ole mitte loomakaitse liidu käes vaid taastuvad aretaja juures. Lääne elu solgiajakirjanikud ei oska isegi artiklit korrektselt refereerida.

haapsallane
5 aastat tagasi

Kas keegi teab, kuidas kutsukestel läheb? Kas on ikka terved veel ja saavad kenasti kosuda?

Lembitu Twerdjanski
5 aastat tagasi

Kuidas saavad inimesed nii metsikuks minna!? Isegi kõige vaesematel 1940tel ja 1950te esimese poole aegadel sõid koerad koos perega ja koeri toideti hoolega. Nad on ju kogu aeg olnud pere liikmed.Küllap sellised inimesed ei suhtu paremini ka oma lastesse.

Kaie Trumm
5 aastat tagasi

Loodan, et lasteaed ja lastekaitse lastel silma peal hoiavad. Seal peres on 3 last ja kuuldavasti ei ole pere ka lastekaitseametnikele võõras.

TARTLANE
5 aastat tagasi
Reply to  Kaie Trumm

Seal paliveres jah kuidagi ohmakad koos .

Meelike
5 aastat tagasi
Reply to  TARTLANE

See inimene on Vändrast pärit, terve küla on tema vastu

Meelike
5 aastat tagasi
Reply to  TARTLANE

Vändrast pärit

haapsallane
5 aastat tagasi
Reply to  TARTLANE

Kas tartlane on kunagi Paliveres käinud ja teab, et siin kõik kuidagi ohmakad? Arvan, et Paliveres on suhtarvus vähem ohmakaid kui Tartus.

Vaatleja
5 aastat tagasi

Pole parata, meie seas elab (umbes 4% inimestest) neid, kes käituvad meie mõistes metsikult ja hoolimatult, sest neil puudub südametunnistus. Täiesti reaalselt puudubki! Seetõttu ei tunne nad häbi, piinlikkust, kaastunnet, armastust. Tundeid, mida saab tunda ainult südametunnistusega inimene. Neid inimesi nimetatakse sotsiopaatideks. Eksivad need, kes arvavad, et sotsiopaadid istuvad vanglas (eks seal on ka neid mingi 20%). Tegelikult on tegu inimestega, kes on sageli säravad suhtlejad ja pealtnäha kenad. Ka edukate ärimeeste ja poliitikute seas on neid (nö. üle laipade minek ei tekita ju probleeme). Eks on ka laisku, teiste kulul elajaid. Väga oluline on end sotsiopaatia osas kurssi viia.… Loe rohkem »