Vald loodab anda koerad loomakaitse liidule

Väike-Lähtru küla majapidamises elavad koerad on küll hästi toidetud, kuid nende elutingimused jätavad soovida. Malle-Liisa Raigla
Väike-Lähtru küla majapidamises elavad koerad on küll hästi toidetud, kuid nende elutingimused jätavad soovida. Malle-Liisa Raigla

Lääne-Nigula vald loodab, et sel nädalal valla omandusse tulnud 28 koeraga hakkab tegelema loomakaitse liit.

Sel nädalal selgus, et Lääne-Nigula vald saab 28 koera omanikuks, vallal pole nendega midagi peale hakata. Lääne-Nigula valla teede- ja kommunikatsiooninõunik Olev Peetris lootis, et koertega hakkab edasi tegelema loomakaitse liit. „Kui saame nendega kaubale. Aga kui ei saa, on seis nutune,” ütles Peetris.

Eestimaa loomakaitse liidu Läänemaa piirkonnajuhi Kaija Paalbergi sõnul peavad nad liidu juhatuses koerte endale võtmist veel arutama, sest kui alguses oli teada, et koeri on 19–21 ja sellele hulgale oleks liit hoiukodud leidnud, siis nüüd on selgunud, et koeri on rohkem. Paalbergi sõnul tuleb kõik, alates veterinaari külaskäikudest, läbi mõelda: „Et me ise hätta ei jääks.”

Paalberg lisas, et liit annab vallale vastuse esmaspäeval. Esmaspäevaks peaks Peetrise sõnul valmis saama ka veterinaarameti üleandmisakt, millega koerad saavad ametlikult valla omaks.

Peetris ütles, et suurem osa koeri on kümne aasta ringis, vähesed on ka nooremad, nelja-viieaastased. „Nende vanust on raske määrata, sest nad on kurja moega, mitte sellised, et lähed ligi ja teed pai,” ütles Peetris.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments