Virtsu võrkpallikarikad võitsid Ridala naiskond ja Tervise meeskond

III Koht: Lääneranna: Raiko Vänt, Vaido Veek, Margus Mölder, Romet Priimägi, Taavi Mereväli, Harli Käärt, Rainer Sutt. Foto: Maris Raudsepp

Pika traditsiooniga Virtsu võrkpalliturniir tõi laupäeval sealse kooli võimlasse kuue meeskonna ja nelja naiskonna jagu mängijaid.

Hetkel Eestis kõrgel laineharjal seilav sportmäng on Virtsu spordipublikut talvise võrkpalliturniiri näol rõõmustanud pikki aastakümneid. Kunagi vanas Virtsu kaarhallis tollase treeneri Ain Kruuseli poolt ellu kutsutud turniiri on jätkatud kenasti Virtsu kooli 2000. aastal valminud võimlas uue sajandi algusest saadik. Siis oli ürituse läbiviiaks Hanila Spordiselts, peakohtunikuks Virtsu spordikorüfee Martin Vänt. Nüüd, uues omavalituses, suures Lääneranna vallas võttis korraldusemured enda kanda Varbla spordiselts. Peakohtunikuks Harli Käärt.

Nimetatud arv võistkondi, neli naiskonda ja kuus meeskonda on maksimaalne arv, millega ühes saalis turniiri efektiivselt läbi saab viia. Turniiri läbiviiad said korraldamisega hiilgavalt hakkama. Näiteks ajakavast kinnipidamine oli väga täpne, lisaks väga hea kohtuniketöö. Võistlejatele oli ette nähtud korralik lõunasöök. Ja peale kümnetunnist turniiri korralik võistluste lõpetamine, koos autasustamisega Virtsu legendaarses baaris Mutionu.

Lisaks käisid Virtsus platsil väga nimekad võrkpallurid, mitmed endised Eesti koondislased ja praegused tipptegijad. Kuid ehk suurima komplimendi sai hoopis Virtsu Kooli Spordisaali põrand. Mänge oli kaemas ka Eesti saalijalgpallikoondise peatreener Dmitri Skiperski, kelle abikaasa Tallinna võistkonna Intervoll rivistuses kaasa lõi. Ta kiitis kooli spordihoone põranda head kvaliteeti. Mis muud, kui tuleb nõustuda, väikekool on suutnud seda 19 aasta jooksul tõesti hästi hoida.

Mängud olid põnevad ja ülihuvitavad.

Naiste turniiril suutis viie punktiga esikoha võtta Ridala naiskond. Teiseks tuli nelja punktiga võrkpalliklubi Kramp I ja kolmas kahe punktigaTallinna Intervoll. Medalita jäi sellel korral VK Kramp II naiskond.

Võitjanaiskonnaga võitsid Virtsu Karika: Ana Laura Kaasik, Triin Heilu, Kaidi Talts, Maigi Koppe, Aive Aljaste, Maret Valk, Kärolis Kungla, Eveli Maripuu.

Meeste turniiril jagati kuus meeskonda kahte kolmesesse alagruppi. Et pääseda medalimängudele, tuli alagrupis mahtuda kahe parema hulka. Esimeses suutsid seda Lääneranna ja Ridala meeskonnad. Kui esimeses alagrupis oli seis konkreetne, siis teises alagrupis olid mängud märksa pingelisemad. Lival kogus lõpuks kolm, võrkpalliklubi Tervis kaks ja Kirbla meeskond ühe punkti.

Poolfinaalides kohtusid seega Lääneranna ja VK Tervis, ning Ridala ja Lival.

Kodumeeskonna mäng VK Tervise vastu algas suurepäraselt. Oldi dikteerivam pool. Kuid otsustavatel punktidel kadus enesekindlus ja mõlemad geimid kaotati 13:15. Teises poolfinaalis oli Lival parajas ülekaalus Ridala vastu aj 2:0 geimidega tagati finaalikoht.

Mõlemad medlaimängud olid väga huvitavad.

Lääneranna meeskond võitis Ridala vastu esimee geimi, kuid kaotas kindlalt teise. Kolmandas aga suudeti võtta 15:12 võit ja sellega ühtlasi ka kolmas koht!!

Finaal VK Tervise ja Livali vahel oli tõeline finaal. Kõrge tasemega mäng kulges punkt-punktilt. Kahe geimivõiduga(15:12, 16:14) suutis Virtsu turniiri võita lõpuks VK Tervis.

I koht: VK Tervis: Ott Liivaru, Jüri Tiidermann, Martin Kukk, Juhan Püvi, Kristjan Kaev, Tanel Suluste.

II koht: Lival: Taavi Linn, Valdo Kann, Joosep Saaman, Sulev Soomere, Ragnar Kuldma, Tarmo Salong, Harry Randma.

III koht: Lääneranna: Raiko Vänt, Vaido Veek, Margus Mölder, Romet Priimägi, Taavi Mereväli, Harli Käärt, Rainer Sutt.

Parimateks mängijateks tunnistati naistest Anna Laura Kaasik ja meestest Ott Liivaru.

Korraldajad tänavad Virtsu kooli, Mutionu baari, kohtunik Arvi Alesmaa ja Lääneranna Vallavalitsust uue kohtunikupuki eest.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments