Video: Kaitseliit esitleb vastvalminud räpilugu “Meie reliikvia on Vabadus!”

Lääne Elu

info@le.ee

Kaitseliit esitleb vastvalminud muusikavideot „Meie reliikvia on vabadus!“, mille sõnade autor ja esitaja on Henri-Georg Eiche (artistinimi MC Eiche), kes koos kahe vennaga on aktiivne Tallinna maleva kaitseliitlane (samas kompaniis, mille pealikuks on üks vendadest).

Sütitav ja kergesti meeldejääv räpilugu on pühendatud Eesti Vabariigi ja Kaitseliidu 100. sünnipäevale. Kuna muusikavideo on ülesvõetud soomusrongil Wabadus, soomusrongid kandsid Eesti Vabadussõjas pidevalt rünnakuraskust, avavad videos kasutatud Vabadussõja aegsed kaadrid lugu läbivat isamaalist sõnumit.

„Eelkõige näen oma loo sihtgrupina noori, kes ei tohi unustada hinda, mida on vabaduse eest makstud. Meie vabadus ei ole iseenesest mõistetav. Vabadust tuleb hoida ja kaitsta,“ ütles noor artist.

Henri-Georg (17) on Tallinna Saksa Gümnaasiumi õpilane, Kaitseliiduga seotud on ta 2012. aastast, mil alustas tegutsemist noorkotkana.

Kaitseliit oli esimene riigikaitsestruktuur, mis taastati poolteist aastat enne Eesti iseseisvuse taastamist. 17. veebruaril 1990. aastal otsustasid 125 Järvakanti kogunenud inimest taastada Kaitseliidu üleriigilise organisatsioonina ning vastu võeti ka Kaitseliidu ajutine põhikiri.

Praegu on Kaitseliidul pea 16 000 liiget, koos Naiskodukaitse, Kodutütarde ja Noorte Kotkastega kuulub Kaitseliitu perre üle 26 000 inimese.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
uskmatu-toomas
5 aastat tagasi

Iga inimene on nii vaba kui ise seda tunnetab,isiklikult olin 60 aastat tagasi vaba ja olen ka täna vaba. Ei meeldinud aastaid tagasi paljud asjad ja ega tänapäevalgi asi parem pole,ainult retoorika on teine ja käsulauad tulevad teisest ilmakaarest ! Mingi osa inimesi tunneb ennast igas olukorras,iga riigikorra ajal mahasurutud orjana !
Välispangad koorivad,Brüssel koos jänkidega dikteerib mis on meile paslik,kuidas peab käituma,kelle valet peab uskuma jne.jne Muidugi kui seda lugeda vabaduseks siis võitegi oma orjamentaliteediga seista talli ukse juures järjekorras !

juss
5 aastat tagasi
Reply to  uskmatu-toomas

60 aastat tagasi olid nsv liidus vaba?? Nii vana inimene ei tohiks ometi nii rumal olla!

Kont
5 aastat tagasi

Juba on maha müüdud see Eesti, mille nimel vabadussõja ajal võideldi.
Metsad, maad ja enamus Tallinna vanalinnast ei kuulu meitele.