Läänemaa arengustrateegia seab sihiks ajalooliste piiride taastamise

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Urmas Lauri foto

Läänemaa arengustrateegia seab sihiks, et aastaks 2035 on maakond taastatud ajaloolistes piirides.

Arengustrateegia kiitsid jaanuaris heaks kõik kolm Läänemaa omavalitsust – Lääne-Nigula, Haapsalu ja Vormsi. Strateegia järgi peab maakond toimima selleks ajaks ühe omavalitsusena.

Lääne-Nigula vallavanema Mikk Lõhmuse sõnul tuleks Läänemaa taastamist tema ajaloolistes piirides võtat pigem visioonina.

„Konkreetseid tegevusi selleks keegi kavandanud ei ole, aga nägemusena on ta huvitav,” ütles Lõhmus. „Kui hinnata omavalitsuspoliitika suundumusi, siis on ette näha suuremaid ja tugevamaid kohalikke omavalitsusi, miks mitte siis Läänemaad ühe omavalitsusena. Mina näeksin sel juhul Läänemaa osana ka Koonga poolt Pärnumaal ja Märjamaad ning Vigalat.”

Läänemaa regionaaltalituse juht Neeme Suur ütles Lääne Elule: „Juhul, kui Lääne-Nigula, Haapsalu ja Vormsi otsustavad liituda üheks omavalitsuseks ja kutsuvad liituma ka Lääneranna, ning juhul kui Lääneranna selle kutse vastu võtab, ongi nii, nagu on Läänemaa arengustrateegias kirjas.”

Loe pikka intervjuud Suurega homsest Lääne Elu paberlehest.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Lihula elanik
5 aastat tagasi

Ei tea,mis Koongal Haapsaluga ühist peaks olema?

Tavaline Kodanik
5 aastat tagasi

Muinasajal ulatus Läänemaa piir Pärnuni.

läänlane
5 aastat tagasi

Usun, et see saab tõeks.

kah läänlane
5 aastat tagasi
Reply to  läänlane

Ei usu. Kui ei suudetud hiljutisi piiregi hoida, mis siis veel vanade taastamisest unistada. Mis käest lastud see läinud.

Tiit
5 aastat tagasi

Suur jälle vahutab tühja.

Metskass
5 aastat tagasi
Reply to  Tiit

Kui Jüri Ott alustas aastaid tagasi tegutsemist nn. kunagise Läänemaa vanades piirides taastamiseks, siis võtsid tuld nii harjukad,hiiukad, kui raplakad.Sinna see idee siiski jäi, sest läänlased ise oli väga leiged. Suur ja Lõhmus olid esimesed, kes ütlesid ei Kullamaa volikogu ettepanekule teha vähemalt ühtne Läänemaa vald ( nagu hetkel Saaremaal) . Selle ei peale tõmbasid hõlmad koomale ja läksid Lihula ja Hanila vald Pärnumaale. Järeldusi võib igaüks ise teha.