Volinikud pärivad aru: kuhu said uued aknad?

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Haapsalu volikogu revisjonikomisjoni esimees Toomas Vallimäe näitab froteerätikuid, mis külma ja niiskuse kaitseks Uuemõisa lossi akende vahele pandud. Foto: Arvo Tarmula

Haapsalu volikogu liige Toomas Vallimäe näitab Uuemõisa lossi korda tegemata aknaid. Foto: Arvo Tarmula

Haapsalu linnavolikogu opositsioon nõuab linnavalitsuselt Uuemõisa lossi ebaõnnestunud remondi ja raha kulutamise kohta aru – kuhu jäid uued aknad ja miks maksti raha pooliku töö eest.

Opositsiooni arupärimises tahetakse teada, miks ei pandud Uuemõisa mõisale uusi aknaid, miks on üks välistrepp valesti ehitatud ja osa töid olid tähtajaks sootuks tegemata, kuid töötasu maksti välja.

„Lühikese aja jooksul on see juba mitmes juhtum, kus Haapsalu linnavalitsuse hooletuse või tegemata töö tõttu linna rahakott kannatab. Kes linnavalitsuse liikmetest võtab poliitilise vastutuse ja kes katab kahju?” seisab arupärimises. Sellele on alla kirjutanud kõik Haapsalu volikogu opositsiooni liikmed.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
28 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Linnuvaatleja
5 aastat tagasi

Huvitav on see, et alati kui mingi jama on siis Sukles on kadunud. Ei migeid kommentaare ega selgitusi. Ilmselgelt on tegu viletsa juhiga kui selliste sigatuste eest kedagi minema ei lööda. Või siis on linnapea asjadega kursis juba enne kui töö vastu võeti.

Toslem
5 aastat tagasi

Alles see oli, kui libedalt rõõmsad näod võtsid meid kaubanduskeskuse juures haardesse ja lubasid igatsorti huvitavaid asju tulevikus. Muidugi tingimusel, et me oma hääle nende eest anname. Lubadust linnakodanikku arvestavat valitsemist teostada nad ei andnud. Ja me ei küsinud. Nii, et sööme suppi, mille poolt hääle andsime.

Toslemile
5 aastat tagasi
Reply to  Toslem

Kahju jah neist inimestest, kes oma hääle valitsevale linnavõimule andsid, mina olen õnneks sellest süüst vaba aga loodame, et rahva arukus kasvab ajas

Zanders
5 aastat tagasi

Kahju on Haapsalu rahvast…Miks Te mässu ei tõsta???Süürlased seisid kohe Linnavalitsuse ees kui neid orjaks taheti teha siin…
Täitevkomitee hoone tuleb koos prussakatega asfaldiaukude täiteks jahvatada…ega ise?enesest või valimisplakateid lugedes ning rongi oodates ei muutu midagi.

Linnuvaatleja
5 aastat tagasi
Reply to  Zanders

Sukles ja Karilaid lubasid, et elu saab hea. Usume. Milleks mässata? Ausamaid mehi ei ole. Kui siis ainult Lõpsu Alu.

kodanik
5 aastat tagasi

Kas teile ei tundu, et linnavalitsus on täna juhimatu? Kedagi pole kuulda. Kui päevavalgele tuli Lõpsi “tragöödia”, siis linnapea heitis kohe Matrossovi kombel ambrasuurile ette, aga nüüd…. vaikus? Kas tõesti ei ole Karilaiul ja Suklesel rahustuseks midagi öelda?

Linnuvaatleja
5 aastat tagasi
Reply to  kodanik

linnavalitsuses pole kedagi kohal kes asju otsustaks. Kõik on poliitikaga tegelemas. Kes nuusutab mõne poliitiku pussuhaisu ja soovitab teistelegi jne. Selline on elu Haapsalus. Aukudega tänavad ja uugama pandud rahaga.

ajalehepoiss
5 aastat tagasi

Selle looga seoses meenub mulle vana kõnekäänd mille võiks julgelt panna täna riigikokku kandideeriva J.Karilaiu suust tulevama – tehke minu tegude, mitte minu sõnade järgi! Juba 2009. aasta märtsikuus kirjutas KE ajaleht “Meie kodu Haapsalu” järgmist – … reformierakondlase Urmas Suklese ajal sahkerdati reformierakondlastele “magusaid” tehinguid. Nüüd saavad kinnitust varasemad oletused, miks Haapsalu erastamisobjektid “õigetele” tegelastele libisesid… Tol korral lausus Jaanus Karilaid ka – “Vabastame linna Reformi krokodillipisaratest!” Nüüd kümme aastat hiljem on sama pilt, aga teisiti on see, et tolleaegsetest reformi poliitikud on üle elanud nimemuutuse ja neist saanud HaRi nimekandjad ning “õigluse” eest võitleja J.Karilaid on vaikselt libisenud… Loe rohkem »

Nüüd
5 aastat tagasi
Reply to  ajalehepoiss

10 aastat hiljem kiidab Sukles Karilaidu, poisid selgelt ühes paadis ja ilmselt olid teadlikud ka mõisas toimunuga või toimiti lausa nende korralduste alusel, mis tundub igati loogiline.

kodanik
5 aastat tagasi

Hea, et linnavolikogus juhib revisjonikomisjoni inimene, kel julgust volikogu esimehe J.Karilaiu ja linnapea U.Suklese poolt varjatud tegusi ka valguse kätte tuua. Mäletate küll kuidas eelmised volikogu revisjonikomisjonid komisjoni esimeeste juhtimisel töötasid? Hr T.Vallimäega on aga vedanud küll ja edu talle ka edaspidiseks!

Zanders
5 aastat tagasi

Talvekülm võttis ära?

Kodanik
5 aastat tagasi

Nii ulatusliku prohmaka eest peaks linnapea tagasi astuma. Piinlik mis meie linnas toimub.

Auu
5 aastat tagasi
Reply to  Kodanik

Piinlik jah aga mis sest kasu kui mõnel polegi piinlik.

Auule
5 aastat tagasi
Reply to  Auu

Nii on!

Aadu Kadakas
5 aastat tagasi
Reply to  Kodanik

Aga milleks siis aselinnapea on,kelle tööks ongi ehitusvaldkond? Linnapea peaks võtma vastutuse ja paluma sel mehel lahkuda või tegema sellise tagasikutsumise otsuse volikogu.

Aadule
5 aastat tagasi
Reply to  Aadu Kadakas

Kuule, Aadu. Aselinnapea ju Karilaiuga ühes parteis. Kujutad sa ette, mis siis sellise tegevuse tagajärjel linnapeast saaks?

Mia
5 aastat tagasi

Ekretroll Zanders taas juttu vestmas.

Tavaline Kodanik
5 aastat tagasi

Imestan, et ei jäetud 10% sisse garantiitingimuste täitmise kindlustamiseks. Nüüd on töövõtjal vist lihtsam ajada firma pankrott ja rahaga uhkelt minema kõndida.