Läänlased võitsid sumo meistrivõistlustel 9 medalit

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Keiro Raudkats (vasakul) pidi taas Kaido Höövelsonile alla vanduma. Erakogu
Keiro Raudkats (vasakul) pidi taas Kaido Höövelsonile alla vanduma. Erakogu

Pühapäeval peeti Risti põhikooli võimlas 202 osalejaga sumomaadluse Eesti meistrivõistlused täiskasvanutele ja lastele. Läänlastest võtsid oma grupis võidu Kenert Rehkalt ja Lisette Böttker.

Seekordseid võistlusi korraldas esimest korda maadlusklubi Juhan. Klubi treener Jüri Nisumaa selgitas, et valdavalt on sumo meistrivõistlusi korraldatud Rakveres ja Vinnis, kus on n-ö Eesti sumo kodu. „Meie soov oli viia sumo ka teise Eesti otsa ja see andis oodatud tulemuse. Ise planeerisime eelmiste võistluste protokollide alusel, et osalejaid tuleb 150 ringis, aga tuli üle 200,” rääkis Nisumaa. Üks rohke osavõtu põhjusi oli tema sõnul kindlasti Risti asukoht – mugav tulla Tallinnast ja Harjumaalt. „Palju uusi klubisid tuli osalema, ja Läänemaal on ju samuti palju maadlusklubisid,” märkis Nisumaa.

Võistlemas olid lapsed U8, U10, U12 vanuseklassides ja täiskasvanud. Kuue ja poole tunni jooksul peeti 411 matši.

Laste vanuseklassides olid võidukad Risti noored sumokad. Kenert Rehkalt võttis meistritiitli kuni kaheksa-aastaste hulgas kehakaaluga kuni 35 kg ja ka U8 absoluutkaalus. Lisaks sai ta kuni kümneaastaste poiste hulgas oma kaalukategoorias kolmanda koha.

Lisette Böttker sai meistritiitli kuni 12aastaste tüdrukute arvestuses kaalukategoorias kuni 40 kg.

Richard Böttker võttis teise koha kuni kaheksa-aastaste hulgas kehakaaluga 26 kg ja kolmanda koha sama vanuseklassi absoluutkaalus.

Gerli Kurgma sai hõbedase koha U8 vanuseklassis kuni 35 kg.

Meestest oli läänlaste kõige kõvem tegija Keiro Raudkats, kes läks kaalukategoorias üle 115 kg kokku Baruto ehk Kaido Höövelsoni endaga ja pidi talle alla vanduma. Ka absoluutkaalus võttis Raudkats teise koha. Kolmanda koha absoluutkaalus sai Risti mees Kristjan Böttker.

Nisumaa sõnul läksid sumo Eesti meistrivõistlused uues kohas igati korda. „Suured tänud Risti alevi rahvale, kes lubasid oma koduhoovid täis parkida ja kaubamaja ummistada! Olgu tänatud ka Lääne-Nigula vallavolikogu esimees Neeme Suur ja Eesti sumoliidu juhtkond,” ütles Nisumaa.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Märt sinine
5 aastat tagasi

Minge dieedile paksud

BCD
5 aastat tagasi
Reply to  Märt sinine

Märt, kas endal saavutused elus puuduvad? Kahju kui inimesed oskavad olla vaid õelad…

Märt sinine
5 aastat tagasi
Reply to  BCD

Ei ollen üle 100 korra ühistransporti pikksutanud nii et sa ei saa õelda et ma pole midagi elus saavutanud

Märt sinine
5 aastat tagasi
Reply to  BCD

Aaa ja EKRE al dhe vaj

Sumo
5 aastat tagasi

Mitte Baruto ehk Kaido Höövelson, vaid Kaido Höövelson ehk Baruto.