Kullamaa ja Noarootsi liitusid odava prügiveoteenusega

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Kärbla küla elaniku Tõnu Nõupuu sõnul on maal elades üsna lihtne majandada nii, et prügi tekibki väga vähe. Foto Arvo Tarmula

Kui enamikule Lääne-Nigula valla elanikest ei muutu 1. veebruarist prügimajanduses suurt midagi, siis Kullamaa ja Noarootsi osavalla elanikud saavad uue prügivedaja ning odavama teenuse.

Lääne-Nigula valla teede- ja kommunaalnõunik Olev Peetris ütles, et Martna, Nõva ja endine Lääne-Nigula vald on korraldatud jäätmeveoga hõlmatud juba 2013. aastast. Teenust on osutanud Eesti Keskkonnateenused, kes võitis ka seekordse Lääne-Nigula valla korraldatud hanke. Nüüd on teenusega kaetud ka Kullamaa ja Noarootsi osavald.
„Siiani on seal olnud vabaturupiirkond – õigus sõlmida leping ükskõik kellega, kes vastavat teenust pakub. Korraldatud olmejäätmeveo tingimustes sellist olukorda enam olla ei saa – on üks vedaja,” selgitas Peetris.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
juss
5 aastat tagasi

Herjavas maksan prügiveo eest (6X aastas) 0,58€ aasta eest!

valik puudub, maksa ja ela edasi
5 aastat tagasi

Kummaline olukord on prügiga. Lepingu sõlmivad kohalik omavalitsus ja prügifirma. nemad otsustavad, mis on hea ja kasulik ning , mis on õiglane hind. Kokku lepitud ja elanik ongi sundseisus ja maksab just nii palju kui küsitakse. Formaalselt pakutakse ju ka elanikul sõlmida leping vedajaga, allkirjastada ja tagastada. Aga mis see muudab, sõlmid lepingu või ei sõlmi, tulemus on ikka sama.

Riho
5 aastat tagasi

Seni maksis Nõval 0,66 konteiner 9,99€, uue lepinguga 12,88€.
Kas Olev Peetris oskab välja arvutada hinnatõusu protsendi?
Summa ei ole suur, aga protsent on uhke. Väide , et suurt midagi ei muutu, ei pea paika.