Läänemere saari ühendav B7 saadetakse laiali

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

B7 võrgustikku kuuluvad Läänemere saared.

B7 võrgustikku kuuluvad Läänemere saared.
Eesti taasiseseisvumise ajal Saaremaad ja Hiiumaad palju aidanud Läänemere saarte koostöövõrgustik B7 lõpetab saarte kokkuleppel töö, vahendas Saaremaa päevaleht Saarte Hääl.

Koostöövõrgustiku lõpetamise põhjustena on toodud nõrk poliitiline huvi ja ammendunud koostöö. Ettepaneku lõpetamiseks on teinud Ahvenamaa (Soome) ja Gotlandi (Rootsi) esindajad, nõus on sellega olnud ka Rügen (Saksamaa). Täna annab Saaremaa vallavolikogu samuti nõusoleku lõpetamiseks. Lisaks nimetatud neljale saarele on B7-s ka Hiiumaa. Kuni 2014. aastani kuulusid ühendusse Bornholm (Taani) ja Öland (Rootsi).

Saaremaa ühinemise juures B7-ga olnud Tarmo Pikner ütles, et selle organisatsiooni tähtsust Saaremaa arengus on võimatu alahinnata. Tegevus algas tema sõnul juba aastal 1989. Vaikselt alustati keskkonnateemadega ning kui tuli oma riik, läks asi Pikneri sõnul konkreetsemaks.

Pikner on oma sõnul veendunud, et sellises vormis ei ole organisatsioonil tõepoolest enam mõtet. “Kontaktid on olemas, vaba liikumine on olemas. Projektipõhiselt saab ka ilma selle organisatsioonita tegutseda,” märkis ta. “Võib-olla pole tõesti mõtet seda väga taga nutta.”

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments