SEB loobub paroolikaartidest lõplikult 4. veebruaril

BNS

SEB Panga kliendid ei saa alates 4. veebruarist paroolikaarte enam autentimiseks kasutada, praegu kasutab koodikaarte veel 4 protsenti panga klientidest.

“Hetkel on meil veidi alla 4 protsenti koodikaartide kasutajatest ja viimase aasta jooksul on see protsent väga jõuliselt vähenenud,” ütles panga Balti e-kanalite infoturbe juht Heigo Tark BNSile.

Samas 2017. aasta alguses, kui pank alustas teavituskampaaniaga, kasutas SEB klientidest enam kui 50 protsenti veel koodikaartide.

Praegu on paroolikaardile populaarsemaks alternatiiviks ID-kaart, mida kasutab 39 protsenti SEB klientidest. Järgnevad Smart–ID 24 protsendiga, Modiil-ID 20 protsendiga ja PIN-kalkulaator 13 protsendiga.

“Kuna SEB alustas klientide teavitusega koodikaartide sulgemisest 2017. aasta alguses, siis ei ole meil seni tekkinud probleeme sel teemal. Inimesed mõistavad, miks muutus on vajalik, protsessi jooksul tunnetame väga suurt meedia teavitustöö tuge ja see aitab protsessile väga palju kaasa,” kommenteeris Tark inimeste valmisolekut antud muutuseks.

Vt ka: “Tuhanded läänlased jäävad paroolikaardita

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments