2018. aasta kokkuvõte: Kuuse ja Novosjolovi hõbedane aastaTarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Kristina Kuusk. Foto: Arvo Tarmula
Kristina Kuusk. Foto: Arvo Tarmula

Katrina Lehise triumfi taustal on lihtne vaadata Kristina Kuuske tänavu kaotajana, aga see oleks selge ebaõiglus. Kuusk võib uhkustada isegi kahe Euroopa meistrivõistluste medaliga – individuaalne EMi hõbe ja võistkonnavõistluse pronks.

Eesti võistkond koosseisus Irina Embrich, Julia Beljajeva, Kristina Kuusk ja Erika Kirpu alistas kaheksandikfinaalis 45:26 Suurbritannia. Veerandfinaalis sai Eesti napilt 24:23 jagu Rumeeniast. Matš läks lisaajale ja otsustava võidutorke tegi Embrich.
Poolfinaalis jäi Eesti naiskond alla tiitlikaitsjale Prantsusmaale 45:36.
Pronksimatšis alistas kaks aastat tagasi EM-tiitli võitnud Eesti epeenaiskond Ukraina seisuga 42:37.

Tallinna kodanik ja sellest aastast Haapsalu aukodanik Nikolai Novosjolov on 38aastane. Selles eas ei suuda ükski vehkleja enam noortega füüsise poolest võrdne olla, appi peab tulema kavalus. Väljaspool tiitlivõistlusi Novosjolov sisuliselt enam ei võistlegi, sest tervist tuleb hoida. Aga otsustavatel hetkedel suudab ta ikka oma ära teha.
EMi kaheksandikfinaalis võitis Novosjolov 14:11 Haapsalu vehkleja Sten Priinitsa. Veerandfinaalis sai ta jagu taanlasest Patrick Jörgensenist 15:14.
Poolfinaalis alistas Novosjolov ukrainlase Bogdan Nikišini otsustaval torkel 10:9, kuigi Nikitin oli vahepeal ees 6:2 ja 7:3. Finaalis kohtus Novosjolov prantslase Yannick Boreliga. Matš oli pinev, otsustava torkega võitis prantslane 14:15.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments