Lääne Elu paberleht neljapäeval, 20. detsembril

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Haapsalu linnavalitsus kutsub üles paugutamisest loobuma

Haapsalu linnapea Urmas Sukles kutsub linnaelanikke üles jätma tegemata oma isikliku tulevärgi ja tulema hoopis linna ilutulestikku vaatama.
Linnavalitsus palub ka lossiplatsile tulles oma raketid koju jätta, seda eelkõige kaaslinlaste ohutuse nimel.

Arvutusviga tõi Haapsalule kahjunõude

Viga Haapsalu kolledži ümberehitustööde hankedokumendis jättis ehitusfirma ilma ligi 53 000 eurost.
Haapsalu linnavolikogu peab reedel otsustama, kas linnavalitsus maksab Resteh OÜ-le kompromissina 10 000 euro võrra küsitust väiksema summa.

Kõik apteegid on esimesel jõulupühal ja uusaastal suletud

Pühade ajal on Haapsalus ja Läänemaal kõik apteegid suletud kahel päeval – 25. detsembril ja 1. jaanuaril. Läänemaa haigla õendusjuht Marju Lepmets soovitab kõigil oma kodused ravimivarud üle vaadata.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
11 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
K.S.
5 aastat tagasi

Et hoidkem Uue Aasta raketid hoopis U.Suklese sünnipäevahommikuks ja loogem uus tratitsioon.

küsija
5 aastat tagasi

Lugedes nüüd linnavalitsuse seletuskirja volikogule paneb imestama küll – “Eksitus tekkis vigadest hankedokumendis. Samuti ei märganud viga hankija.” Kuiidas sellest nüüd aru saada? Kes ikkagi selles jamas end süüdi tunnistab? Pole siin midagi imestada, kui Karilaid teeb ettepaneku maksta eduka 2018 aasta töötulemuste eest linnavalitsusele isegi preemiat.

Nimi(kohustuslik)
5 aastat tagasi

Arusaamatu teema. Ehitaja töötab doki läbi kui pakkumist teeb. Kui seal on viga siis reeglina ta selle ka leiab, eriti veel nii suure. Siinkohal tasub olla ettevaatlik uue koolimaja hankega. Pärast Vikman unustab sellele katuse peale panna.

telliskivi
5 aastat tagasi

Kuidas on see võimalik? Heast tavast lähtuvalt pidi linnavalitsus küsima enne hanke välja kuulutamist projekti eksperthinna. Ilmselt linn seda ka tegi ja hanke tulemusena jäi pakkumine eksperthinnangu piiridesse. Milles siis nüüd küsimus? Teiseks ehitaja poolt küsitu summa ei ole mingi 5-6 tuhat eurot, vaid see on ligikaudu 20% koguhinnast. Ärge mängige lolli! Kas tõesti enam hankeid muidu ausalt võita ei saa, kui pettustega? Öeldakse, et loll saab ka kirikus peksa, siis selle peale peaks ka ehitaja oma vitsad kätte saama (ehitaja vaatevinklist võetuna). Kaldun arvama, et tegelikult oli tegu tahtliku teoga, mis andis võimaluse kindlaks hanke võimiseks, et siis kui… Loe rohkem »

3 küsimust
5 aastat tagasi

Kuidas tekivad pidevad vead hankepaberites? Kes vastutab? Miks kahju peab kannatama ehitusfirma?

kodanik
5 aastat tagasi
Reply to  3 küsimust

Vastust tead sa ju ise – keegi ei vastuta, eriti see mees pildil, Suklesest rääkimata. Linn ei suuda korraldada ühtegi asja, kus ämber ei koliseks. Need 10’000, mis Restehi pealt õnnestub kokku hoida, saaks Karilaiule ja sukleele preemiaks maksta.

kassapidaja
5 aastat tagasi
Reply to  kodanik

No ega selle väikese asja pärast preemiad ometi maksmata jää

ise teen mis tahan
5 aastat tagasi

Aga enda sünnipäeval lasen hommikul ilutulestiku, nii et koduloomad ja lapsed kõik ehmatasid, kas tuleb tuttav.

Uimane paralepast.
5 aastat tagasi

No tohohh tonti. On ikka kuked küll. Viskavad ehitaja rahaga üle. Ei julgegi enam asju liigutada, tööd sebida. Kõik kohad kitsesi ka täis. Taandun metsa ära ja viskan matile külili.

Nimi(kohustuslik)
5 aastat tagasi

Vastuseks Suklese üleskutsele. Ka minul on pohhui linnaelanikest samuti nagu ka linnavõimul. Lasen omi rakette sinna suunda kuhu tahan.

arvaja
5 aastat tagasi

No kuidas te aru ei saa, et see oli ülemaailmse tähtsusega päev 🙂