Sünnitusmajade toetusfond kutsub annetama: aita alustada elu

Lääne Elu

info@le.ee

Kui kuuleme sõnu „heategevus” ja „annetus”, tekib paljudel esmalt ilmselt trots, et miks riik ise neid asju ei tee? Riik teeb, teeb nii palju, kui tal on võimalik. Sul on ka võimalus aidata nii palju, kui Sul on võimalik.

Inimeste võimekus on erinev, ka elu jooksul on meie võimekus erinev. Sel hetkel, kui tunned, et sissetulek on piisav ja saaksid ka pisut sellest ära anda, on see parim, mida Sa teha saad. Usu, Sinu panust on väga vaja ning seda hinnatakse.

Meie ümber on nii palju abivajajaid: vähihaiged, enneaegsed lapsed või kodu kaotanud pered; neid näiteid võimegi tooma jääda. Parim selle juures on, et meie ümber on ka väga palju abistajaid. Mõned sellised, kes ei tahagi, et nende suur annetus üldse päevavalgele tuleb, teised võibolla sellised, kes tahaksid ka natuke silma paista. Aga ka sellest pole midagi, sest eesmärk on ju ikka üks – aidata.

Usun, et heategevus on aina enam juurduv suundumus. Kui seda saab nii üldse nimetada. Maailm korrastab ennast. Mõeldakse rohelisemalt, aidatakse, tehakse head. Mõni inimene ei soovi enam sünnipäeval kinki, vaid ütleb külalistele, et nad teeksid selle asemel hoopis annetuse. Ehk on ka juba neid, kes ei taha enam teha töökaaslaste või sõpradega jõulude ajal loosipakke, mille sisu enamasti sahtlipõhja tolmu koguma jääb, vaid lepitakse omavahel kokku, et nendel pühadel teeme hoopis annetused. Firmasid, kes koostööpartneritele enam kinke ei tee, vaid saadavad kaardi, millel annavad teada, kellele nad raha annetasid, on juba üsna suur hulk.

Tänu kõikidele nendele headele inimestele on võimalik saata korda nii suur hulk asju. Selleks on fondid, kelle töö on välja selgitada enda valdkonna peamised vajadused, mille põhjal aidatakse väga suurt hulka abivajajaid.

Aitäh Sulle, kui Sa kord aastas „Jõulutunnelit” vaadates teed kõne ning aitad ka enda panusega!

Aitäh Sulle, kui Sul on suuremad võimalused ning oled sõlminud ka juba püsiannetuse!

Aitäh Sulle, kui Sa valid poes toote, millelt lähevad sendid ka heategevuseks!

Aitäh Sulle, kes Sa mõtled teistele ja aitad!

Aitäh ka Sulle, kes Sa pärast selle artikli lugemist soovid aidata!

Abi küsimine ei ole häbiasi, abi andmine samuti mitte! Aitame üksteist ning neid, kes meie abi vajavad. On lootust, et siis aidatakse ka meid, kui meie seda ühel hetkel vajame.

Raili Friedemann
Eestimaa sünnitusmajade toetusfond
www.aitaalustadaelu.ee

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Kaarel
5 aastat tagasi

Artiklist jäi silma: “Kui kuuleme sõnu „heategevus” ja „annetus”, tekib paljudel esmalt ilmselt trots, et miks riik ise neid asju ei tee? Riik teeb, teeb nii palju, kui tal on võimalik.” Leian, et esitatud on valeväide. Riik tegeleb asjadega, millega ei peaks tegelema, seega ta ei tee nii palju kui võimalik. Näiteks LGBT ühingu rahastamine, riigi poolt toetatud NO99 kahtlased rahaasjad-tehingud seotud isikutega, abordi rahastamine, feministeerium, inimõiguste keskus, Eesti rukkilillepuruse logo väljavahetamine, välismaiste suurettevõtete toetamine EAS-i kaudu, riigieelarvest rahastatava kunstnike liidu kahtlased rahaasjad, erakondade ebaaus ja liiga suurel määral rahastamine, Ilves- ärma talu ja Davosi hotell, President Kersti reisid kusagil… Loe rohkem »