RKAS müüb Palivere mõisa

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Palivere rüütlimõis Vidruka külas. Foto: Ilme Parik
Palivere rüütlimõis Vidruka külas. Foto: Ilme Parik

Riigi Kinnisvara AS (RKAS) pani 105 000 euroga müüki Lääne-Nigula vallas asuva Palivere mõisa. Müügis on 131 000 euroga ka Raplamaal asuv Maidla mõis, vahendas ERRi uudisteportaal. Pakkumisi saab teha 22. jaanuarini.

Mõlemat mõisa on RKAS üritanud aastaid müüa varemgi, kuid eduta. Palivere mõis on nüüd müügis 105 000 euro suuruse alghinnaga, näiteks 2017. aasta kevadel oli mõisakompleksi müügihind 190 000 eurot.

Palivere mõisa kinnistul asuvad mõisahoone (suletud netopinnaga 1412,2 ruutmeetrit), mõisa laohoone (213 ruutmeetrit) ja pumbamaja (7,2 ruutmeetrit).

Hoonetes tegutses varem kool, kuid nüüd on hooned olnud kasutuseta ja vajavad kapitaalremonti. Mõisahoone on ka oluliselt ümber ehitatud. RKAS-il puudub dokumentatsioon ümberehituste kohta.

Tehnosüsteemide seisukord on teadmata. Mõisahoone katus on läbi jooksnud. Kinnistut läbivaid teed kasutatakse naaberkinnistutele pääsemiseks ning servituute seatud ega lepinguid sõlmitud pole.

Läbi kinnistu elektriliitumise toimub viie tarbija elektrienergiaga varustamine ja kinnistul asuv puurkaev varustab veega kolme tarbijat. Lepinguid selle kohta sõlmitud ei ole. Tarbijatel on eraldi arvestid, mille alusel käib tasu arvestamine.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments