Õiguskantsler nõuab Haapsalu lasteaedade sulgemise kohta linnalt aru

Pärast eriolukorra lõppu võtab Haapsalus lapsi vastu kaks lasteaeda. Arvo Tarmula

Pärast eriolukorra lõppu võtab Haapsalus lapsi vastu kaks lasteaeda. Arvo Tarmula

Haapsalus on pärast eriolukorra lõppu avatud vaid kaks lasteaeda – Endla tänaval asuv Päikesejänku ja Põllu tänaval olev Tareke.

Et kolm Haapsalu lasteaeda on pärast eriolukorra lõppu endiselt suletud, on teinud pahaseks lapsevanemad ning selle kohta on selgitust nõudnud õiguskantsler.

Läinud nädala kolmapäeval saatis õiguskantsleri kantselei Haapsalu linnapeale Urmas Suklesele kirja, kus küsib, millistel õiguslikel alustel ei võimaldata kõigil lastel pärast eriolukorra lõppu käia lasteaias, kus on neile koht antud. Õiguskantsleri poole pöördus sama küsimusega üks Haapsalu lapsevanem.

Õiguskantsleri kantseleist saabunud kirjas tuletatakse linnapeale meelde, et Eestis on eriolukord lõppenud. „See tähendab, et lasteaedade töö korraldamisel tuleb taas lähtuda õigusaktidest, mille alusel seda avalikku teenust tavaolukorras võimaldatakse,” seisab kirjas.

„Me ei oska praegu kommenteerida, tahame teada, millistele õigusaktidele linn tugineb,” ütles kirja koostanud õiguskantsleri kantselei sotsiaalsete õiguste osakonna vanemnõunik Aigi Kivioja.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
18 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Kodanik
3 aastat tagasi

Ehk nüüd lõpeb see tatiste ja mökitavate laste vastuvõtmine ära? Tuuakse vabanduseks mingi õhuvahetuse jura. On ka hullemaid haiguseid lasteaias jagatud kui nohu. Laps tõi silmapõletiku koju, nakatas mind ka.
Lapsele pandi käsimüügist ostetud tilgad kaasa ja lükati lasteaia ukse vahelt sisse. Üks kasvataja rääkis.

Teele.
3 aastat tagasi

Tallinnas töötavad lasteaiad juba tava reziimil. Kõik majad ja kõik rühmad lahti. Lapsi rühmas palju, ikka 20. Samuti on suveks käima pandud väga palju lapsi.

Ene
3 aastat tagasi

Haapsalu pole ju nii suur, et oleks raske teise majasse last viia. Töötajad on ju oma majast. Majanduslikult oli nähtavasti otstarbekam paari lasteaeda koonduda. Lapsevanem võiks kodus oma positiivse suhtumisega eeskujuks olla, mitte olukorras ainult halba näha.

Enele
3 aastat tagasi
Reply to  Ene

Eneke, mis sa arvad, kuidas need kõigi lasteaedade õpetajad kahte majja ära mahuvad? Ise ka usud mida kirjutad?

Ene
3 aastat tagasi
Reply to  Enele

Käivad graafiku alusel. Küll nad oma palga välja teenivad, kui selle pärast muretsete.

Miksike
3 aastat tagasi
Reply to  Enele

Lähevad tööbüroosse

vanem
3 aastat tagasi

Mina tean küll lapsi, kes just sellepärast lasteaeda ei lähe, et oma on kinni. Kus siis väljapääs on?

arvan
3 aastat tagasi
Reply to  vanem

Väljapääs? Eemalt vaadates paistab, et laps ei peagi lasteaias käima. Järelikult pole vajadust kui laps saab lihtsalt tugineda oma soovile ja mitte minna lasteaeda. Paistab, et vanemad saavad edukalt last kodus hoida.

K.T Tooma
3 aastat tagasi
Reply to  arvan

Laps jääb kaasaegses ühiskonnas nati aeglaseks teistega võrreldes, kui lasteaias ei käi. Vanematel pole tavaliselt niipalju aega neid kooliks ette valmistada. Vaadakse mida esimeses klassis juba laps teadma peab ja mõelge, kas ikka kõigil on aega niipalju tegeleda. Tite tegemine on käkitegu, aga edasi on parem mingi hetk pedagoogide hoolde anda, las õpetavad.

Liigu tervikseks!!
3 aastat tagasi
Reply to  arvan

Suvekuudel toimub ju lasteaias ainult laste ära hoidmine. Kellel soovi, saavad kõik ju tulla, kedagi ei aeta ukselt tagasi. Haapsalu ju nii väike linn, 5 min ja oledki juba teises linnaotsas. Ja ongi just vaja liikuda-liikuda ja liikuda. Kõike seda ilma rahata ja kasuks ainult Teile endale.

No
3 aastat tagasi

Las linna haridusnõunik teenib ka oma palga välja ja vastab. Põnev oleks linna seisukohta kuulda.

Eks
3 aastat tagasi
Reply to  No

alati leidub rahulolematuid inimesi. Teed oma meelest kõik hästi- pole hea. Teed teisiti- ikka pole hea. Võiks näha veidi suuremat pilti ja mõista, et me kõik püüame ju parimat. Tahame, et keegi ei haigestuks ja püüame koos selle raske aja üle elada. (Lisades meepotti tilk tõrva, rikub mee ära ja sellest on kahju)

Mis
3 aastat tagasi
Reply to  Eks

Mis mõttes? Kui haigust karta, siis on ju imelik, et hommikul võtate lapsed kodudest vastu( samas ei tea ju kas kodus kôik terved on või ei ole) ja õhtul jälle lapsed välja kodudesse , õue jne .Töötajad st kasvatajad liiguvad ju ka pärast tööpäeva koju, poodi ,bussi..kohtuvad teiste inimestega . Millest me räägime .

K.T Tooma
3 aastat tagasi
Reply to  Mis

te kommenteerija “mis” ei saanud aru eelmise tekstist. Otseses mõttes ikka!

Miksike
3 aastat tagasi
Reply to  Mis

Eriolukord on lõppenud .Kas linn natuke üle ei reageeri. Ja kui minu lapsel on lasteia koht linna poolt antud , siis peaksin ma lapse sinna ettekirjutatud lasteaeda viia ka saama. Hakake tööle ja saame ka meie , lapseanemad, tööl käia. Lapsed ei ole mingid malenupud, et kord ühte karpi ja siis teise. Kõik peavad praegu pingutama sh lasteaiad.

jajah
3 aastat tagasi
Reply to  Miksike

“üle ei reageeri” , nalja teete või!? Eriolukord lõpetati sellepärast, et majandus päris peesse ei läheks, viirus aga pole ju mitte kuhugile kadunud. Ülereageerimiseks on küll natuke rumal öelda.