Läänemaa puudega inimesed saavad nüüd tasuta õigusabi

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Tasuta õigusteenust saab Haapsalu sotsiaalmajas. Foto Arvo Tarmula

Alates selle aasta detsembrist aitab SA Õigusteenuste Büroo lahendada keskmise, raske ja sügava puudega läänlaste õigusmuresid.

„Juristid on valmis juhendama ja abistama peresuhetest tekkinud probleemide, näiteks laste ülalpidamis- või hoolduskohustuse mittetäitmisega seotud murede lahendamisel, elatise väljanõudmisel,“ vahendas SA Õigusteenuste Büroo juhataja Hille Raud.

„Pakume õigusnõustamist kord kuus Läänemaal elavatele puuetega inimestele Haapsalu sotsiaalmajas Kastani 7. Esimene nõustamispäev toimub juba 13. detsembril,“ teatas Raud. Soovijatel tuleb end eelregistreerida SA Õigusteenuste Büroo telefonidel 53850005 või 6015122.

Raua sõnul pöördutakse juristi poole võlgade, lepingute, tööalaste, eluaset ja sotsiaalteenuseid puudutavate küsimustega.

Õigusmurede esikolmikusse kuuluvad perekonnaõigusega seotud teemad: elatiseasjad, hooldusõigusemured, lahutused ja varajagamised. Teisel kohal on pöördujate mured seoses võlasuhetega (kohustustega) ning kolmanda  suurema teemana vajatakse abi täiteasjade lahendamisel. Üle poolte kliendijuhtumistest on pikemat koostööd nõudvad-  õigusdokumentide koostamised, juhendamised, it-abi ning asjaajamine.

„Juristid panevad südamele, et muredele tuleb asuda lahendusi otsima esimesel võimalusel,“ soovitas ta.

Eesti puuetega inimeste koda (EPIKoda) sõlmis justiitsministeeriumiga koostöölepingu, millega kohustus osutama õigusnõustamise teenust 16-s nõustamiskohas üle Eesti (täpsema loetelu nõustamiskohtade osas leiab EPIKoja veebilehelt: www.epikoda.ee/oigusnoustamine). Õigusteenuse geograafiliselt ulatuslikum korraldamine toob kaasa võrdse kohtlemise „saartest setuni ja lõunast põhjarannikuni“ ning on üks puuetega inimestele uuenenud õigusnõu tagamise eesmärke.

1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Küsimus -
4 aastat tagasi

Täiesti mõttetu maksumaksja raha raiskamine! Ainult ilus jutt et tasuta ABI, tegelikult võib oma küsimusele vastust ootama jäädagi, mul kahjuks oma kogemus!