Tammejuure mahetalu sai SEBlt miljon eurot laenu

Lääne Elu

info@le.ee

Tammejuures talu rahvas: (vasakult) Kaupo Kuusemaa, Karin Tiit, Anita Kuusemaa ja Teet Kuusemaa. Foto: Arvo Tarmula
Tammejuures talu rahvas: (vasakult) Kaupo Kuusemaa, Karin Tiit, Anita Kuusemaa ja Teet Kuusemaa. Foto: Arvo Tarmula

Tänavu parimaks mahetootjaks tunnistatud Tammejuure Mahe sai SEB pangalt miljon eurot põhitegevuse tõhustamiseks. SEB finantseeris ettevõtte käibekapitali- ja investeerimislaenude paketti.

Tammejuure Mahetalu juhatuse liikme Karin Tiidu sõnul peab väiketootja konkurentsis püsimiseks rohkem panustama. „Just tehnoloogia uuendamise teel on võimalik tagada konkurentsivõimelisus maapiirkonnas, kus napib oskustööjõudu,“ ütles Tiit.

SEB jaepanganduse valdkonna juht Ainar Leppänen ütles, et pangal on hea meel Eesti ettevõtteid toetada. „Sobiv finantslahendus aitab maal asuval ettevõttel kasvada ja täita oma ambitsioonikaid eesmärke ning see on koht, kus pank peab tuge pakkuma,” sõnas ta.

Leppänen lisas, te ära ei tohi unustada ka uute töökohtade loomist väljaspool Tallinna, mis saab võimaikuks tänu uutele investeeringutele. „Paljud ettevõtted muudavad oma tootmist efektiivsemaks, investeerides uude tehnoloogiasse, kuid töötajate vajadus ei pruugi tegelikult väheneda. Vajatakse rohkem uute oskustega töötajaid, kes tihti saavad ka kõrgemat palka. Siinkohal on koolitused ja töötajate arendamine kindlasti omal kohal,“ ütles Leppänen. Ta tõi ka esile, et mahetootmine on pangale huvitav ärivaldkond, kuna see lähtub jätkusuutlikkusest ja keskkonnahoiust ning pakub tervislikku toodangut.

Tammejuure Mahe TÜ peamine tegevusala on mahe taimekasvatus ning saagist eri ökotoodete valmistamine ja turustamine.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments