Politsei tahab suveks Haapsallu kaamerad üles panna

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Läänemaa politseijuht Andrei Taratuhin. Foto: Arvo Tarmula
Läänemaa politseijuht Andrei Taratuhin. Foto: Arvo Tarmula

Politsei plaanib hiljemalt järgmiseks suveks Haapsallu üles panna kaamerad, kaamerate arv sõltub aga rahastusest ja tehnilistest võimalustest.

Reedel Haapsalu volikogu eest käinud Läänemaa politseijuht Andrei Taratuhin ütles, et kõige olulisema on kaameratega katta Haapsalu sisse- ja väljasõit nii Tallinna kui ka Pärnu suunal. „Kui raha üle jääb, siis ka linna sisse,” lisas Taratuhin. Linnas võiks tema sõnul üks kaamera olla kaubamaja ja Africa pubi ees, teine katta Haapsalu peatänavat.

Taratuhin ütles, et teisipäeval tuleb Haapsallu spetsialist, kes vaatab politsei soovitud kohad üle. „Vaatab, kas seal on võimalikud elektri, interneti ja muud vajalikud ühendused. Mida keerulisemad on ühendused, seda kallimaks kaamerate paigaldamine läheb,” selgitas ta. Taratuhin lisas, et siis saab selgeks ka see, palju kaameraprojekt maksma võib minna ja palju kaameraid on võimalik üles panna.

Üks kaamerakomplekt maksab Taratuhini sõnul 900-1500 eurot. „Hinnangulselt maksab numbrituvastusega väga hea kaamera täiskomplekt 1500 eurot,” lisas ta.

Kaamerate paigaldust on lubanud toetada linnavalitsus.

Taratuhin ütles, et hiljemalt järgmiseks suveks peaksid kaamerad Haapsalus üleval olema. „Ideaalis võiks need üles saada juba esimese kvartali jooksul,” lisas ta.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
113
5 aastat tagasi

huvitav et enne eelmiseid valimisi ilmusid linna sildid Kaamerevalve et siis ainult sildid .

kelle
5 aastat tagasi

järele luurama kavatsetakse hakata, kelle privaatsust rikkuma ja mis põhjusel sooviks teada. kui väga soov on neid muretseda ja nendest mingit tegevust jälgida , paigutage need mõne linnavalitseja magamistuppa igavuse peletamiseks

juss
5 aastat tagasi
Reply to  kelle

Miks sa nii rumal oled?

pook
5 aastat tagasi

Milleks linna sisse ja väljasõidul tuhandeid autonumbreid fikseerida on arusaamatu ja see, et praegu puudub kaamera kaubamaja ja pubi ees näitab olematut taset nii linna, kui politsei poolt. Ja jutt, et raha pole on jama. Seda on jalaga segada, aga läheb valesse kohta ja teatud tegelaste taskutesse.

Tolmu Ahv
5 aastat tagasi
Reply to  pook

Raha läheb alati kellegi taskusse-selleks ta ju ongi.Aga kaameraid on kindlasti vaja ja eriti kaubamaja ette.

juss
5 aastat tagasi
Reply to  pook

Aga anna meile ka teada, mida sa niisama plõksid!