0

Iloni Imedemaal avatakse jõulupostkaartide näitus

Lääne Elu

info@le.ee

Iloni Imedemaal saab vaadata vanade jõulukaardide näitust. Foto: Arvo Tarmula

Iloni Imedemaal saab vaadata vanade jõulukaardide näitust. Foto: Arvo Tarmula

Täna kell kaks pärastlõunal avab Iloni Imedemaa näituse „Lõbusaid, mugavaid pühi!“.

Näitusel on väljas ligi 400 Ester Kõrvitsa kogust pärit jõulu- ja uusaastapostkaarti aastatest 1901 – 1940.

Ester Kõrvits on staažikas õpetaja, luuletaja, kunstnik ja kollektsionäär, kes on sündinud 1932. aastal Haapsalus. Ta nakatus kunstipisikuga juba lapsepõlves ja seda tänu Ilon Wiklandi vanaemale Julie Pääbole, kes oli algklassides tema joonistamisõpetajaks.

Iloni Imedemaal on väljas ligi 400 jõulu- ja uusaastapostkaarti aastatest 1901 -1940. Kaardid on jaotatud teemade kaupa: lapsed, eesti ja õnne sümboolika, päkapikud, jõuluvanad, loodus, inglid, fotopostkaardid jne. Näitusel olevad postkaardid on enamus trükitud Itaalias, Prantsusmaal, Venemaal, Saksamaal ja Ameerikas. Samuti on näitusel Eestis trükitud fotopostkaarte.

Näitus jääb Iloni Imedemaa teisel korrusel avatuks 27. jaanuarini.

Fotod: Arvo Tarmula

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz