Lõuna-Läänemaa Jalgpalliklubi tänas lapsi ja toetajaid

Vanema grupi jalgpallurid treeneriga
Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 10
Vanema grupi jalgpallurid treeneriga. Foto Olev Mihkelmaa

Juba 11 aastat pidas Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubi Lihulas suurt jalgpallipidu, kuhu sel korral oli tulnud 120 külalist – rohkem kui kunagi varem.

Kutsutud olid noored sportlased koos vanematega, klubi toetajad ja lihtsalt noorteklubile head soovivad sõbrad. Suur osavõtjatehulk näitas, et sport on laste hulgas populaarne – treeningutele on lisandunud palju uusi lapsi ning koduklubi ja laste vaheline koostöö on väga positiivne. Ka statistika näitab, et viimase viie aasta suurim laste arv on klubis just praegu.

Nagu traditsiooniks on saanud, tänab klubi kõiki oma noori, samuti toetajaid ja klubi abilisi.
Avakõnes toonitas klubi juht ja treener Jaanus Getreu, et väikesele maaklubile on iga laps väga oluline. Ta kiitis laste tahet sportida ja spordist rõõmu tunda. Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubi tegevuses kaks joont – üks, kus on esikohal väikeste sportlaste on rõõm üksteisega koos olemaisest ja pallimängu nautimine, teise pooles muutuvad juba oluliseks mängimine tulemuse peale, osalemine Eesti noorte meistrivõistlustel ja erinevatel turniiridel. Oma 25 tegevusaasta jooksul on klubi osanud säilitada tasakaalu selles, millal lõpeb lustimineja lapsepõlv ja millal pannakse laps kogema nö stressi, ehk mängima näiteks siis riigi meistrivõistlustel. Jalgpalli kõrval on klubis viimastel aastatel oluliseks muutunud ka kergejõustikutreeningute süsteemne läbiviimine. Seega käivad spordi kuningas ja kuninganna meie klubis rõõmsalt käsikäes.

Hooaja tänupidu algas veidike kurval noodil ja esimesena meenutati suve alguses meie hulgast lahkunud õpetaja Hillar Laost, kes on olnud läbi aastate klubi üks suuremaid poolehaoidjaid. Tänukiri aastatepikkuse toetuse eest ulatati Hillar Laose lesele Eve Laosele.

Lastest astusid esimestena rahva ette poiste U13 võistkonna jalgpallurid. Suure aplausi sai iga selle võistkonna mängija nagu Eesti noorte meistrivõistluste U13 VIII alagrupi III koht seda eeldaski.

Kuigi klubis praegu tütarlastele treeninguid ei ole, on säilinud naiste võistkond, kes osaletakse eri turniiridel ja võitsid sel aastal näiteks Läänemaa naiste meistritiitli. Need kenad daamid on alati tulnud võistlema ja oma klubi, kus jalgpallitreeningutega 10 aastat tagasi alustati edukalt esindanud.

Meene ja šokolaadiga peeti meeles kõik meie treeningutel osalevaid väikesi sportlasi.
Pärjatud said ka noormeeste võistkonnad, kes juba edukalt märgi maha pannud uue kodumaakonna Pärnumaa mitme meistritiitliga.

Tänupeol on mitmel korral lastele esinenud tippjalgpallurid. On rõõm tõdeda, et neid ei pea enam spetsiaalselt otsima, vaid neid on välja sirgunud juba oma klubist. Pärnu JK Vaprusega terve meistriliiga hooaja mänginud ja ka omavanuste Eesti rahvuskoondist esindanud Rocco Mõtt ja Reno Mark tulid palavaid tervitusi tooma esimesel klubile, kus nad 9 aastat on treeninud. Tänati ka Pärnu JK Vaprus tegevjuhti Karl Palatut, kelle abiga on Lõuna-Läänemaa JK ja Vapruse koostöö ülimeeldiv ja professionaalne.

Aukirjad teenisid ka lapsevanemad ja kohalikud ettevõtted ning Lääneranna vallavalitsus, kes meie väikestele sportlastele mõtlevad.

Et klubis tegeletakse ka kergejõustikuga, ei unustatud sedagi, seda enam, et tänavu on olnud edukas aasta. Parima naiskergejõustiklase tiitli pälvis Trinity Õismets, kelle parimad tulemused olid Eesti noorte meistrivõistluste 5. koht 1500 meetri takistusjooksus ja 8. koht 1500 meetri jooksus. Samuti väärib märkimist 7. koht kettaheite edetabelis U16 vanusegrupis.

Noormeestest oli parim Virgo Vallik, kellel Eesti noorte meistritiitel 1500 meetri takistusjooksus on saavutus, mida annab järele teha. Lisaks on Vallik nii 100 m ,1500 m takistusjooksus, kui ka 1500 m jooksus oma vanusegrupi edetabelis esikuuikus.
Maryan Mikiveer ja Eliise Kolõtšev tunnistati perspektiivikamateks noorkergejõustiklasteks.

Tänupidu jätkus meeldivas õhkkonnas kringli, küpsiste ja kommidega. Lõuna-Läänemaa JK läheb vastu oma 25 jalgpallitalvele.

Fotod Olev Mihkelmaa

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments