Homme heisatakse Läti auks lipud

Lääne Elu

info@le.ee

Eesti lipp. Foto: Urmas Lauri
Eesti lipp. Foto: Urmas Lauri

Läti Vabariik tähistab 18. novembril 100. sünnipäeva ja selle ainukordse sündmuse äramärkimiseks heiskavad kõik riigi- ja omavalitsusasutused, samuti avalik-õiguslikud juriidilised isikud Eesti lipud. Lõunanaabrite pidupäeval on Eesti lippu oodatud heiskama ka kõik teised Läti sõbrad. Lipud heisatakse päikesetõusul või kell kaheksa hommikul ja langetatakse päikeseloojangul.

18. novembril 1918 kuulutas Läti ajutine rahvaesindus välja iseseisva Läti Vabariigi ning moodustas Ajutise Valitsuse eesotsas Kārlis Ulmanisega. Oma riigi tekkimine sai võimalikuks tänu Saksamaa sõjalisele kokkuvarisemisele ja Läti demokraatlike ja rahvuslike jõudude koostööle.

Läti Vabariigi 100. aastapäeva tähistatakse üle Eesti mitmete ürituste ja eriprogrammidega. Vabariigi Valitsus liikmed õnnitlevad lõunanaabreid Läti riigihümni „Dievs, svētī Latviju“ laulimisega suursaatkonnas Tallinnas.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments