3

EKRE Saaremaa ja Läänemaa ringkond panevad kandidaadid ritta Pärnumaal Virtsus

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Lääne-Nigula volikogu liige Hardi Rehkalt (EKRE). Foto: Urmas Lauri
Hardi Rehkalt. Foto: Urmas Lauri

Pühapäeval peavad konservatiivse rahvaerakonna (EKRE) Saaremaa ja Läänema ringkond ühiskoosoleku Virtsus. Seal seatakse ritta Lääne-Eesti valimisringkonnas riigikokku kandideerijate nimed.

Saare-, Hiiu- ja Läänemaa valimisringkonnas jagatakse valimistel kuus mandaati. “Kaheksa nime saame välja panna ning täisnimekirjaga me kavatsemegi valimistele minna,” kinnitas EKRE Läänemaa ringkonna juht Hardi Rehkalt. “Nii nagu ka teistes valimisringkkondades.”

Ajakirjandises on ringkonna esinumbrina nimetatud Helle-Moonika Helmet (sai riigikogu valimistel 2015. aastal 2399 häält), teise numbrina on pakutud saarlast Mart Saarsot. Rehkalti sõnul on ta sellise asetusega rahul, kuid valimisnimekirjad ringkondades saavad lõpliku järjestuse alles erakonna üldkogul.

“Kolmas number nimekirjas võiks kuuluda Hiiumaale,” lausus Rehkalt, viidates hiljuti Hiiumaale elama asunud pärnulannale Agnes Pulgale. Pulk kuulub EKRE Läänemaa ringkonna juhatusse ning on Hiiumaa osakonna aseesimees.

EKRE valimisnimekirjas leiab kindlasti ka Hardi Rehkalti (riigikogu valimistel 2015. aastal sai 359 häält). “Toomas Vallimäe, Ille Palusalu, Martin Judanov,” loetles Rehlakt Haapsalu linnas elavaid ekrelasi. “Ja Muhu osakonna juht Daniel Mereäär.”

“Pühapäeval selgub, kas keegi on alt ära hüpanud või juurde tulnud,” nentis Rehkalt.

Seda, kes EKRE üleriigilistest juhtidest Virtsu koosolekult tulevad, Rehkaltil täpne ülevaade puudus. “Arvan, et Mart Helme tuleb ikka kohale, sest tema abikaasa on ju ringkonna esinumber,” nentis Rehkalt.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
jaanus
jaanus

Kas haakristilipud ilmuvad välja või on need ainult osalejate meeltes?

Läänlane
Läänlane

Ille Palusalu–tule taevas appi

AHTO
AHTO

Ja muud sul öelda polegi ?! Oleksid võinud ju selle ka endale hoida.

wpDiscuz