Läänemaa mees Uku Kuusk langes viljapetturite ohviks

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Uku Kuusk. Ekraanitõmmis ETV saatest "Pealtnägija".
Uku Kuusk. Ekraanitõmmis ETV saatest “Pealtnägija”.

Veerandsada heauskset põllumeest langesid mitme aasta eest kuritegeliku ühenduse pettuse ohvriks, kuid enamikul neist polnud enne ETV saate “Pealtnägija” eetrisse minekut aimugi, et osa kurjategijatelt kätte saadud rahast ootab nõudjaid.

Kokku oli kriminaalasjas 13 süüdistatavat, kuid ninameesteks oli neli Lõuna-Eesti meest: Patrick Mürk, Peeter Kutsar, Alar Kõiv ja Vahur Sõõro, kelle all oli hulk vähemtähtsaid mutrikesi.

Pettuse anatoomia oli tegelikult lihtne. Põllumeestele lubati turuhinnast natuke kõrgemat tasu, vili veeti kiiresti ära ja arve lubati tasuda kahe nädalaga, kuid siis kaoti orbiidilt.

Varastatud vili müüdi suurtele kokkuostjatele, kellele farmerid oleksid tavapäraselt ise müünud. Fassaadina kasutati suurt hulka eri firmasid, mille vahel raha korduvalt liigutati.

2017. aasta alguseks oli politseil ja prokuratuuril viljapettuse grupeeringust pilt ees ning nad võeti kinni.
Kohtuotsus langetati mullu novembris ja erinevate väiksemate vaiete tõttu jõustus tänavu veebruaris. Osad ohvrid kuulsid sellest üldse nüüd esimest korda “Pealtnägijalt”.

Nende hulgas oli ka Läänemaa mees Uku Kuusk.

Loe pikemalt ja vaata videot ERR-i kodulehelt.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments