Janek Mäggi: Eestis võiks olla kolm korda vähem omavalitsusi

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Janek Mäggi Läänemaal. Foto: Arvo Tarmula
Janek Mäggi Läänemaal. Foto: Arvo Tarmula

Kümne aasta pärast võiks Eestis olla 25 omavalitsust ehk kolm korda vähem kui praegu, ütles riigihalduse minister Janek Mäggi, vahendab ERR-i uudisteportaal.

Mäggi rääkis ERR-ile, et kui Eestis on praegu kaks olulisemat tõmbekeskust – Tallinn ja Tartu, vähemal määral ka Pärnu -, siis mööda maakondi ringi liikudes on tal tekkinud idee, et tõmbekeskusi peaks olema vähemalt 15, üks igas maakonnakeskuses.

“Kui kohalikud omavalitsused oleksid maakonnasuurused, nagu Saaremaa tänasel hetkel juba on, siis see võimaldab kindlasti pakkuda väga paljusid teenuseid kõrgema kvaliteediga. Ega kohaliku elu ümberkorraldamise mõte ei ole ju nii palju kulusid kokku hoida, vaid pakkuda kõrgemat elukvaliteeti kõikidele inimestele, kes Eestis elavad, ja mina usun, et see olulisel määral aitaks.”

Ministri hinnangul on mitmete kohalike omavalitsuste piirid suhteliselt kummalised ja kohalikel juhtidel peaks olema selles osas temaga sarnane nägemus.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
7 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Arvos
5 aastat tagasi

Ning pukis peaks olema mäel arukad inimesed, mitte klounid.

Rein
5 aastat tagasi

Seismendal päeval avastab kodanik Mäggi maakonnakeskused ja nimetab need tõmbekeskusteks.

2. kodanik
5 aastat tagasi

Saladuskatte all võin kodanik Mäggile öelda, et nende omavalitsuste kummalised piirid kiitis heaks ja kuulutas maailma parimateks tema koduerakond – Keskerakond.

Pets
5 aastat tagasi
Reply to  2. kodanik

Oli juba ette teada,et kõik muutub,ning piirid samuti,mitte ei jää nüüd igaveseks.Aeg näitab.

Mida
5 aastat tagasi
Reply to  Pets

sellest arvavad Läänemaa lõhkujad Sukles,Lõhmus ja Suur. kui oli aeg teha ühtset Läänemaad, siis sai esikohale seatud isiklikud huvid.Kas see on riigimehelik. Rahvas seda mõnitust ei unusta

Mati
5 aastat tagasi
Reply to  Mida

Nüüd on küsimus selles, et kes too rahvas siis on – eks me ju ikka ise, ainult et ühtedel on võim teha midagi head ja mitte nii head ja teistel mitte.

einoh
5 aastat tagasi
Reply to  Mida

Suur tükk ajab suu lõhki,sellepärast võtkem parajad ampsud.