Haapsalu linn on vägivallakuritegude esiviisikus

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Peaaegu kümme aastat on Pärnut nimetatud peksupealinnaks, kuid politsei- ja piirivalveameti (PPA) ­vägivallakuritegude statistika seda ei kinnita, kirjutab Pärnu Postimees.

Kui Pärnu linnas toimub 1000 elaniku kohta 4,57 vägivallakuritegu, siis PPA andmetele tuginedes on Haapsalus see arv suurem – 4,74.

Esiviisiku tipus troonib Narva, kus on 1000 elaniku kohta 7 vägivallakuritegu, Haapsaluga sama vägivallatsemise tase on Valgas – 4,74, ja esiviisiku lõpetab Võru 3,76 vägivallatsemisega 1000 elaniku kohta.

Eesti keskmine 3,43. Järgmine linn selles koledas tabelis on pealinn Tallinn tulemusega 3,34.

Kõige rahulikumad omavalitsused on Hiiumaa vald (1,37), Jõgeva vald (1,44) ja Rapla vald (1,65).

Loe pikemalt Pärnu Postimehest.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
9 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Zanders
5 aastat tagasi

Haldusreformi tulemusena Haapsalu hõlnab pea terwet maakonda…
Ja ajakirjanikud on valesti aru saanud statistikast…
Jutt lihtsalt oli sellest et pihku pekstakse kõige rohkem Haapsalus ja sellest ka Pihkupeksupealinna konkurentsitu tiitel Haapsalul juba 4 aastat.
Pihkupeksmine pole veel vägivald …

Rààgid
5 aastat tagasi
Reply to  Zanders

…endast vòi ? Aga korralikku bordelli oleks siia vaja kùll … 🐰

Ahto
5 aastat tagasi
Reply to  Rààgid

Teil seal koik ju magavad omavahel ja pole probleemi

juss
5 aastat tagasi

Jama jutt! Tulin eile öösel läbi linna, hambad puha suus alles!

Väga lihtne
5 aastat tagasi

Kõik on väga lihtne. Lihtsalt Läänemaal registreeritakse ausalt avaldusi, mitte ei peideta neid kalevi alla. Kas te usute, et suurtes linnades on peksmise või vägivalla juhtumeid vähem, kui tillukeses Haapsalus ? Naljakoht. Nagu kunagi oli Haapsalu “peksupealinn nr 2”. Tookord oli lisatud statistika, mille kohaselt ka suurtes linnades ei ole olnud ühtegi peksmise või vägivalla fakti ! Nonsens !

Maire
5 aastat tagasi
Reply to  Väga lihtne

See reffide valimiseelne kampaania, linnapea vastu, kes lahkus nende erakonnast !

Ahto
5 aastat tagasi
Reply to  Väga lihtne

Seal midagi teil haapsalus kindlasi ausalt ei REGISTREERITA ja kogu muu asi on ka teatud seltskonna AJADA …….aga edu siiski sinna

Sahiib
5 aastat tagasi

Sellepärast, et Haapsalu politsei ja ka kohtunikud nunnutavad pätte nagu imikuid. või lihtsalt kardavad neid. Näiteks joobes neljakümnendates, viiekümnendates aastates vene pätid laamendavad, lärmavad öösiti nii linnatänavatel, kui ka korterelamutes. Mitte midagi nende vastu ei tehta, natuke vesteldakse ja asi läheb edasi. Need kortermajad on teada, kust normaalsed elanikud üritavad lahkuda, kuna ei ole ohutu. Haapsalu liigub kindlalt agulilinna suunas.

mõtleja
5 aastat tagasi
Reply to  Sahiib

Nii lolli pealkirja kui sellele kirjatükile on pandud polegiammu kohanud. Mis esiviisikusse statistika ja tobe omavoli autori poolt. Tahaks teada kustkohast sellisele kirjutisele tõestatud andmed pärinevad.