Nõva kooli uus juht selgub teisipäeval

Nõva kool. Foto: Urmas Lauri
Nõva kool. Foto: Urmas Lauri

Neljapäeval käisid kaks Nõva kooli direktorikandidaati komisjoni ees vestlusvoorus. Kumb neist saab koolijuhiks, otsustab vallavalitsus teisipäeval.

Nõva kooli direktori valimiskomisjoni esimees Andres Kampanni sõnul ei valita kooli siiski direktorit, vaid kohusetäitja, sest kummalgi kandidaadil ei ole varasemat koolijuhtimise kogemust ja seetõttu ei kvalifitseeru nad direktorikohale.

Kolmas kandidaat, Tallinna vanalinna hariduskolleegiumi gümnaasiumiosa kunagine direktor Kaupo Padar langes otsustusprotsessist välja, sest oli neljapäeval haige ja teatas, et ei saa ka järgmisel nädalal komisjoniga vestlema tulla. Seetõttu tema enam ei kvalifitseerunud. „Üksmeelselt otsustas komisjon, et mõlemad lähevad vallavalitsusele edasi,” ütles Kampmann.

„Ei ole komisjoni protokolli veel saanud. Esmaspäeval lubati protokoll anda meile, teisipäeval on vallavalitsuse istung,” ütles Lääne-Nigula vallavanem Mikk Lõhmus.

Tema sõnul teisipäevasel vallavalitsuse istungil Nõva koolile juht ka valitakse.

Üks direktorikandidaatidest on Lääne-Nigula volikogu liige ja Nõva kooli endine kehalise kasvatuse õpetaja Peeter Kallas, teine kandidaat on Lääne Elule teadmata.

27 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Volikogu
4 aastat tagasi

delegeeris kõik hariduse teemad vallavalitsusele. Vallavalitsus alustas Nõva Koolist, et haridusega Lääne-nigulas 1-0 ära teha. Kui Nõva on ühel pool, kes on järgmine? Kullamaa? Martna? Ja valla kodulehel ikka veel reklaamitakse elama tulemist. Kes peaks sellisesse inimvihkajalikku valda elama tulema?

Ilmselge vale
4 aastat tagasi

Pole võimalik, et ¨üksmeelselt¨komisjon PK kandidatuuri vallavalitsusele edasi minekuks esitas. Need, kellele Nõva Kool veel midagi tähendab, seda kindlasti ei saanud teha.

Vale!
4 aastat tagasi

„Üksmeelselt otsustas komisjon, et mõlemad lähevad vallavalitsusele edasi” on kindlasti vale. Mitu inimest komisjonis olid kategooriliselt PK vastu.

Huumor kuubis
4 aastat tagasi

Mikk Lõhmus: “Peaks olema keegi, kes suudab Nõval pingeid leevendada.”
https://online.le.ee/2018/06/12/nova-kooli-direktori-konkurss-kukkus-labi/

Kallased
4 aastat tagasi

Kas mitte Peeter Kallas isiklikult polnud eelmise direktori vallandamise juures? Kui ta pukki tõugtakse, siis kindlasti kõik pinged lahenevad iseenesest, tegemist ju täiesti eemalt tulnud neutraalse ja sõbraliku tegelasega, kes lisaks isiklikele konfliktide kooliperega ainult terve valla pankrotti ajanud. Kuulu järgi ka Kallase naine ja tütar Nõva Kooli vastased (lahkusid konfliktide tõttu teise kooli) ja ootvad kannatlikult kooli hävingut…

RPK
4 aastat tagasi
Reply to  Kallased

Pole vastased, lihtsalt Nõva kool pole enam endine. Õpetajad on selles SÜÜDI, et ärge tulge siia rääkima!

Nõva Kooli vilistlane.
4 aastat tagasi
Reply to  Kallased

Ma ootan samuti, et mõttetu Nõva kool kinni pannakse 😃

kooli vilistlane
4 aastat tagasi
Reply to  Kallased

see pommiauk v6iks kinni minna juba, kaua v6ib.
karindid, mustad ja ruutlid k6ik pukki panna. kaua v6ib nende hala kuulata. selle kommentaari kirjutaja ka uks nendest perekondadest.
haiged inimesed olete ikka. oleks aeg ennast v2ja kirjutada ja minna sinna kust tulite.

NKV
4 aastat tagasi

Õige jutt.
Tõmmake Nõvalt minema

Nagu näha
4 aastat tagasi
Reply to  NKV

“Alternatiivkogukonnal” on tõepoolest alust kooli vihata, ei paista, et neil seal omal ajal eriti hästi oleks läinud. Loogilise mõtlemise, õigekirja ning mõtete formuleerimise valdkondades neil vist hinded eriti head ei olnud…

Eks ta ole
4 aastat tagasi

Tubli laps, istu – 3 🙂

NKV
4 aastat tagasi
Reply to  Eks ta ole

Istu sisse omale ahv

vaata aga
4 aastat tagasi

30 “kogukonna” liiget ka enda hulgast helgemad pead siia kommenteerima saatnud 😁

maamees
4 aastat tagasi

See, et kaks kandidaati etteantud nõuetele ei vastanud oli teada juba hetkest, mil nad avaldused esitasid ju! Miks lasti mittesobilikud üldse edasi vestlusvooru?? Algusest peale pole tegelikult direktorit otsitudki? Kellele ja milleks see p..s.it?

Taebla kool
4 aastat tagasi

Arvata on, et ka selle ehitus, mis vallale palju kallimaks läheb, selline sasipundar saab olema. Pool rahast läheb kõrvale, ülejäänuga tuleb ehitamine 10 aasta peale venitada, et ots otsaga kokku tuleks. Seejuures on süüdlased ikka küll kehva ilm, keegi midagi jälle unustanud, valesti aru saanud, numbreid valesti kokku liitnud jne.

Küsimus volikogule: kaua te lasete vallavanemal endile pähe kusta? Millal te ta seina äärde panete???

enn
4 aastat tagasi
Reply to  Taebla kool

tõsi ta on. volikogu koosneks nagu topistest. vallavanem teab, et võib neid lollitada kuidas tahab, keegi midagi ei märka. ei imestaks, kui järgmise istungi ajal vallavanem kõikide volikogu liikmete püksid laua alt sisse vehib, ilma, et keegi neist midagi üldse märkaks.

õigus jalulu
4 aastat tagasi
Reply to  Taebla kool

Kui tead, et pool rahast viiakse mujale, kõrvale, siis on jama kohe kindlasti. Kas oled ka avalduse juba esitanud? Muidu rääkides asi ei lahene ometi? Tõendid on olemas? Järelikult “Taebla kool” teab, saab aidata, aitab lahendada.

nimi
4 aastat tagasi
Reply to  õigus jalulu

Ei ole otsused nii kindlalt ühe mehe tehtud midagi. Volikogu on ka mängus alati.

HÄBI!LIHTSALT HÄBI!
4 aastat tagasi

Kui haigestus ainuke inimene, kes varasema koolijuhina töötamise kogemuse tõttu kvalifitseerub direktoriks, siis oleks igati loogiline, et oodatakse paar päeva, mitte ei tormata juhust ära kasutades mingit oma meest läbi suruma. Küllap selle tundmatu kandidaadi puhul ka midagi leitakse, et teda diskvalifitseerida. Kool ei kuku nende paari päeva pärast kokku. On juba aasta ilma juhita vastu pidanud… Laine Koppel peab lõpuks koolis ka mingi vastutuse võtma ning aktuse ise läbi viima. Nõva koolis kolmas kohusetäitja järjest! Mis siis juhtub, kui saabub lõplik kriminaalkaristus? Neljas kohusetäitja? Või loodetakse optimistlikult, et paari kuuga jookseb kool ise laiali ja neljandat pole enam vaja?… Loe rohkem »

Suvenõvakas
4 aastat tagasi

Täitsa pekkis ,mis tehakse. Isegi mina targa linnainimesena,ei oska mingit nõua anda. See lihtsalt tehaksegi ära !!

absurd
4 aastat tagasi

milleks koolile uus kohusetäitja kui kohusetäitja on ju juba olemas ja just äsja ametisse valitud??? mis nüüd hakataksegi nõvale iga paari kuu tagant uut kohusetäitjat otsima või?