Valge Daami aeg toob muudatused bussiliikluses – mitmed peatused on suletud

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Buss nur 2 ei sõida Valge Daami ajal Posti tänavale, peatusi Mihkli tänaval ning Vaba, Kalda ja Veetorni peatustes ei ole. Foto: Arvo Tarmula
Buss nr 2 ei sõida Valge Daami ajal Posti tänavale, peatusi Mihkli tänaval ning Vaba, Kalda ja Veetorni peatustes ei ole. Foto: Arvo Tarmula

Valge Daami aeg toob endaga kaasa liikluskorralduse muudatuse Haapsalu vanalinnas, mis omakorda tingib küllaltki suuri ümberkorraldusi ka bussiliikluses, teatas Haapsalu linnavalitsus.

Valge Daami ajal, 23.-26. augustil suunatakse bussiliiklus Haapsalu vanalinnast eemale.

Peatused Kalda, Vaba, Veetorn, Koidula, Haigla, Nurme ja Mihkli tänaval asuv ajutine peatus suletakse.

Nurme tänavale enne Posti tänavat ja enne Metsa tänavat paigaldatakse ajutised peatused. Peatustes on reisijatele olemas vastav teavitus.

Muudatus puudutab järgmiste bussiliinide tööd:

• Maakonnaliinid nr 10, 22, 26, 33, 34, 34A, 35, 35A ja 36 
Need liinid ei sõida Posti tänavale, mille tulemusena jäävad teenindamata peatused Kalda ja Veetorn. Bussid peatuvad ajutiselt Turu peatuses.

• Maakonnaliin nr 1 Kalda – Rohuküla 
Liini alg- ja lõpp-peatuseks on Nurme tänavale peale Posti tänava ristmiku paigaldatud ajutine peatus. Teenindamata jääb ajutine peatus Mihkli tänaval ning Kalda ja Veetorni peatused.

• Maakonnaliin nr 2 Holmi – Uuemõisa 
Liin ei sõida Posti tänavale, mille tulemusena jääb teenindamata ajutine peatus Mihkli tänaval ning Vaba, Kalda ja Veetorni peatused. Buss sõidab mõlemal suunal Jaama ja Kalda tänavate kaudu. Buss peatub ajutiselt Turu peatuses.

• Linnaliin nr 3, 3A Holmi – Ragn-Sells 
Liin sõidab marsruudil Metsa – Nurme – Posti – Jaama – Kalda – Lahe. Teenindamata jääb ajutine peatus Mihkli tänaval ning Kalda, Haigla, Koidula ja Nurme peatused. Buss peatub Nurme tänavale paigaldatud ajutistes peatustes ja Turu peatuses.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
7 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Kodanik
5 aastat tagasi

Ise ka aru saate mida te korraldate? Maitsete promenaadi aeg oli ju näha mis toimus. Keegi mere äärde parklasse ei parkinud. Kõik võimalikud tee ääred ja nurga tagused pargiti kinni. Või nagu tsellode aeg oli. Mere äärne parkla oli täis. Lahe tänav oli täis pargitud, Viigi äär oli täis pargitud. Raudtee tammi ääres suur tühi plats. Tehke sinna ka üks parkla. Rohukülas käib ka paras porr. Tasulisse parklasse ei pargi keegi , kui tasuta parkla täis. Tasuta parklas pargitakse ka iga nurga ja saarekese peale, sinna kus pole parkimis kohta ette nähtudki. Miks ei võiks olla nagu Virtsus on? Sadama… Loe rohkem »

kuglimugli
5 aastat tagasi

Lääne Elu oleks võinud ajutised linnaliinide muutused kellaaegade ja peatuste lõikes lehes ja digis ära trükkida … oma kolme ilmuva päeva kohta kuutellimuse hind ikka väga kallis, olnuks niigi palju linnaelanikele vastutulekut …

Kikerikii
5 aastat tagasi

Vaatasin liiklusskeemi linna kodulehel ja imestan-kuidas pääsevad kohalikud elanikud autoga oma koju Karja tänaval? Kõik tänavaotsad on keelumärke täis, pane kohe imeks.

Kodanik2
5 aastat tagasi
Reply to  Kikerikii

Üks kuulus Haapsalu proua sõidab päris tihti keelumärgi alt oma maja ette. Põllu ja Metsa tänava nurk.
Tervitused sulle proua V.

majaomanik
5 aastat tagasi
Reply to  Kodanik2

Võtke nüüd ving maha,alates esmaspäevast võite nautida tühja linna järgmised üheksa kuud ja parkida palju tahate.

igav liiv ja tühi väli
5 aastat tagasi
Reply to  majaomanik

Nii on. Ainult ilusa ilma korran nostalgia päevade aegu mõni lisandub veel korraks linna ja siis ongi kõik.

Kodanik
5 aastat tagasi
Reply to  majaomanik

Erinevalt neist liiklus geeniustest pargin mina alati sinna kus on lubatud ja ei sõida keelumärgi alt läbi.
Seda nurka läbivad päris mitmed Põllu tänava elanikud. Tehku mis tahavad, ega mina valesti sõida vaid nemad.