Sajad läänlased tulevad täna ühiselt laulma

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Ühislaulmise keskne kontsert on Tallinnas lauluväljakul, kuid kaasa laulda saab ka mujal. Foto Peeter Langovits

Reedeks oli Läänemaal registreeritud kuus laulupesa, kus täna õhtul kell 19 tullakse kokku laulma.

Parila vana koolimaja õuele kogunetakse Ridala seltsi kutsel. Õuele pannakse üles suur ekraan, et näha ja kuulda, kuidas samal ajal Tallinna lauluväljakul lauldakse, ja korralik helitehnika. Meeleolu loomiseks süüdatakse lõke ja tõrvikud. Rahvas on oodatud juba kella 17ks, et ühislaulmiseks ettevalmistusi teha.

„Paneme olemasolevast materjalist kokku Läänemaa kõige ägedama koori,” lubas seltsi esimees Keiro Raudkats. Esialgu oli plaan kutsuda Parilasse eeslauljaks Haapsalu kammerkoor. „Aga liiga hea koori valisime, nemad napsati Tallinna lauluväljakule,” ütles Raudkats. Ridala selts on tellinud 14 kilo kringlit ja pakub selle kõrvale kohvi. „Oma 150–160 inimesega arvestame igal juhul, aga võibolla tuleb rohkem,” ütles Raudkats.

Ridala selts saab oktoobris aastaseks, seni on nad korraldanud kaks suurt külarahva kokkusaamist – valgusepeo ja suure kuuskede põletamise jaanuaris ning jaanipeo, kuhu tuli kokku 600 inimest. „Augustis oli meil nagunii kavas midagi korraldada ja üleskutse osaleda Eesti sajanda sünnipäeva ühislaulmisel sobis väga hästi,” ütles Raudkats.

Haapsalus saab ühiselt laulda Rootsituru ringi ääres Karja tänaval. Ühislaulda saab veel Haeskas Tuulingu talu õuel, Kirna külaplatsil, Vormsi koolimaja õue peal ja Kõmsi rahvamajas.

Suur ühislaulmine algab pühapäeval kell 19 Tallinna lauluväljakul. Ühislaulmisest teeb ülekande rahvusringhääling. Kaasa laulda võib kus iganes, kasvõi kodus, üle terve Eesti aga tulevad inimesed kokku ka organiseeritult laulma.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments