Kunstitudengid uurivad Ridala kirikut

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Tudengite suvepraktika mullu augustis kiriku kooriruumis. Foto Hilkka Hiiop

Tänasest 10. augustini teevad Eesti kunstiakadeemia muinsuskaitse ja konserveerimisosakonna tudengid Ridala kiriku siseruumides oma suvepraktikat.

Jätkatakse eelmisel aastal alustatud töid. Eesmärgiks on teha kindlaks keskaegse maalingu ulatus ja seisukord kooriruumi seintel; tuvastada Helge Kjellini aegse (1924) restaureerimise ulatus ja metoodika; tuvastada 1987. aasta tööde ulatus ja võimalik metoodika; uurida koorivõlvi päismaalingu teostust ning seda kandva krohvi ja kivilao seisukorda; teha kindlaks polükroomse viimistluse ulatus pikihoones; fikseerida maalingute seisukord ja konserveerimisvajadus; valida välja metoodika maalingute puhastamiseks ja konserveerimiseks.

Lisaks seinamaalingute uurimisele võetakse põhjalikult uurida ka üks puidust vapp ning altarisein. Püütakse leida tõendeid hüpoteesile, et Ridala kirikus on näha kolme meistri – Berent Lorentzi, Elert Thiele ja Christian Ackermanni – puitskulptuure ja – nikerdusi.

Tudengeid juhendavad ja jagavad selgitusi Anneli Randla ja Hilkka Hiiop.

Kirik on avatud ja kõik uudistajad on oodatud osa saama tudengite avastusrõõmust.

Küllike Valk, Ridala kirikuõpetaja

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments