Lasteraamatukogusse jõuab näitus Kadi Kurema muinasjutu illustratsioonidest

Kadi Kurema. Foto erakogu

Kolmapäeval, 8. augustil kell 11.00 on Haapsalu lasteraamatukogu Iloni Aia suveüritus pühendatud kunstile, sest Kadi Kurema toob Haapsallu valiku oma muinasjutu illustratsioonidest. Näituse pealkirjaks on “Kübarsepp kohtub Sinihabemega”.

Näitusel kohtuvad muinasjututegelased Alice’i peeglitaguse maa tegelastega ja tekib segadus, kes on kes ja kuskohast pärit. Usin lugeja ei lase end segadusest eksitada ja saab aru, et lõppude lõpuks on kõik üks suur muinasjutt. Kübarsepp joob teed Vahva Rätsepa seltskonnas, aga Sinihabeme on tolle viimasele naisele appi rutanud vennad juba endaga kaasa viinud. Lõpp hea, kõik hea!

Koos Kadi Kuremaaga teeme kolmapäeval lasteraamatukogus läbi eeltoimingud, milleta ei saa ühtki näitust pidulikult avada. See on üks osa töötoast. Teine osa kätkeb endas isikliku muinasjutuakna avamist, seda nii mõtetes kui paberil. Üritusel osalema on oodatud nii suured kui väikesed raamatupildihuvilised.

Kadi Kurema on sündinud 1963. aastal Pärnus. Aastatel 1984–1990 õppis ta Eesti Riiklikus Kunstiinstituudis graafika eriala. Ta kuulub 1993. aastast Eesti Kunstnike Liidu liikmeskonda. Kurema oli 1996–1999 Eesti Vabagraafikute Ühenduse esinaine. Oma esimesed raamatuillustratsioonid tegi ta Ira Lemberi noortejuttudele „Fantastiline tüdruk“ (1994) ja „Fantastiline poiss“ (1997). Tänavu arvas žürii tema illustratsioonid Jaanus Vaiksoo raamatule „Kolm sügist“ 2017 ilmunud raamatute seast aasta viie kauneima lasteraamatu hulka.

Kadi Kurema muinasjutu illustratsioonide näitus Haapsalu lasteraamatukogus (Wiedemanni 11) jääb üles kuni 8. septembrini.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments