Urve Tiidus: kui Rukkirahu kanali süvendamine vajab lisaressurssi, tuleb see leida

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Rukkirahu kanali süvendamine oktoobris 2014. Foto: Urmas Lauri
Rukkirahu kanali süvendamine oktoobris 2014. Foto: Urmas Lauri

Riigikogu liikme Urve Tiiduse sõnul tuleks valitsusel leida vajaminev raha mandri ja Hiiumaa vahelise Rukkirahu kanali süvendamiseks.

“Kui Rukkirahu kanali süvendamine läheb tõesti kallimaks kui selleks praegu eraldatud summa, siis tuleb lisaressurss leida. Vastasel juhul oleme sügisel taas olukorra ees, kui mõnekümnesentimeetrine veetaseme langus paneb Hiiumaa ühenduse mandriga löögi alla. Siis on lugu paha,” ütles Tiidus.

Loomulikult eeldavad nii hiidlased kui ka Hiiumaa külalised, et süvendamistööd ei häiri igapäevast praamiliiklust. Augustist ei takista tööd Rukkirahu kanalis ka looduskaitselised piirangud.

“Mäletame kõik, kuidas kevadel katkes praamiliiklus Hiiumaaga mitmeks päevaks. Selle kordumist ei soovi keegi,” märkis Tiidus.

Tiidus ütles, et korralikud ühendused ülejäänud Eestiga on kõigi Eesti saarte elanike jaoks võtmetähtsusega ja riigi roll on garanteerida, et need toimivad tõrgeteta.

Valitsus otsustab Rukkirahu kanali süvendamiseks lisaraha eraldamise üle homme.

Probleemid Hiiumaa ja mandri vahelise parvlaevaliiklusega algasid märtsis.
30. märtsil algatasid hiidlased petitsiooni, milles nõuti minister Simsoni lahkumist.

„Majandus- ja taristuminister Kadri Simson ei ole suutnud tõrgeteta praamiühendust Hiiumaaga tagada ja peab ametist lahkuma,“ deklareeriti petitsioonis.

Petitsioonis kirjeldatakse, et Hiiumaa majandus, töökohtade arv ja kogu muu areng on tihedalt seotud mandriga. Seetõttu on aastaringse stabiilse ühenduse tagamine Hiiumaa ja mandri vahel Eesti riigi jaoks enesestmõistetav kohustus.
„Paraku ei ole riik selle kohustuse väärika täitmisega hakkama saanud paarikümne aasta jooksul,“ nenditakse petitsioonis ja tõdetakse: „Viimaste tõrgete põhjus ei ole olnud ilm, vaid lohakus ja hoolimatus.“

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Aado
5 aastat tagasi

Ma ei teadnudki, et Kadri Simson on olnud juba viimased 20 aastat minister. „Paraku ei ole riik selle kohustuse väärika täitmisega hakkama saanud paarikümne aasta jooksul,“ nenditakse petitsioonis.

uskmatu-toomas
5 aastat tagasi

Huvitav oleks teada millise tehnikaga peale lennatakse?Pildil olevaga võib vist küll ainult muda ja üksikuid kive koristada.