Ametlik: Bauhof läks uuele omanikule üle ja kuulub nüüd leedukatele

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee


Täna, 1. augustil, omandas ERMI Group MyInvest Estonia OÜ-lt Bauhof Groupi 100%-lise osaluse, millega viidi lõpule ostutehing vastavalt eelnevalt allkirjastatud lepingule, teatas ettevõte.

Ostutehingu lõpuleviimisel ühinesid sisekujundus-, aiatoodete ja ehitusmaterjalidega tegelev Leedu kaubanduskett Ermitažas ning samas valdkonnas tegutsev Eesti suurima kaupluste võrgustikuga kett Bauhof, muutudes seeläbi kolmandaks suurimaks DIY sektori jaemüüjaks Baltikumis.

Bauhof Groupi omandamist finantseeriti ERMI Groupi omavahendite ja Vilniaus Prekybalt saadud laenu abil. ERMI Groupi täiendava laienemisega Baltikumis otsustati suurendada ettevõtte lubatud aktsiakapitali, mille suurus on nüüd 10,5 miljonit eurot.

Endise osaniku MyInvest Estonia esindajad lahkusid Bauhof Group nõukogust ja juhatusest ning Bauhof Groupi nõukogu uuteks liikmeteks valiti kontserni tegevjuht Marijus Kriščiūnas, kommertsdirektor Agnė Voverė ja finantsdirektor Birutė Fokienė ning juhatuse senised liikmed tegevjuht Irina Raudsepp, müügidirektor Enn Lamp ja finantsdirektor Indrek Veevo jätkavad Bauhof Groupi juhatuses.

Ettevõtete Ermitažas ja Bauhof Group ühinemine on kahtlemata positiivne muutus Baltikumi DIY sektoris.
“Ennekõike toob see kasu meie klientidele, võimaldades laiendada tootevalikut veelgi ning pakkuda soodsamaid hindasid. Samuti toob ettevõtete ühinemine kaasa mõlema ettevõtte seniste parimate praktikate jagamist, millest samuti klientidel on ainult võita,” ütles Marijus Kriščiūnas, ettevõtte ERMI Group tegevdirektor.

Krisčiūnase sõnul on Bauhof olnud aastaid Eesti tuntuim aia-, ehitus- ja siseviimistluskaupade müüja ning 2017. aastaaruande põhjal ka jätkuvalt turuliider Eesti DIY sektoris. Lisaks sellele on nii Bauhof kui Ermitažas tuntud kui ehitusettevõtete strateegilised partnerid, arendades äri- ja hulgimüügisektorit, mis võimaldab suurendada müügimahtusid püsivalt ja eesmärgipäraselt.
Mõlemad ettevõtted tegelevad ka internetimüügiga.

Kriščiūnase sõnul on meeldiv ka asjaolu, et värskelt ühinenud Leedu ja Eesti ettevõtete töötajad on tehingu suhtes väga positiivselt meelestatud.

Hea teada

Bauhof on Eesti aia- ja ehitusmaterjalide jaemüügituru turuliider. Bauhofi müügitulu 2017. aastal oli 97 miljonit eurot ning ettevõte puhaskasum oli 3,1 miljonit eurot. Bauhofil on Eestis 13 poodi ja 450 töötajat.

Ermitažas on üks Leedu suurimaid sisekujundus-, aiatoodete ja ehitusmaterjalidega tegelevaid jaemüügikette. Ermitažase 2017. aasta müügituli oli 85,7 miljonit eurot ning puhaskasum 2,2 miljonit eurot.
Ermitažasel on Leedus 9 poodi ja 690 töötajat. Ermitažas kuulub kontsernile Vilniaus Prekyba Group, mis on üks suuremaid kaubandusettevõtteid Baltikumis ning Kesk- ja Ida-Euroopas.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments